Soms lijkt muziek werkelijk perfect te matchen met het moment. Het versterkt je gevoelens, je voelt je 100% begrepen en dit geeft zo veel bevestiging dat je de allerbeste versie van jezelf wordt. En dan luister je naar de lyrics en blijkt het een enorme misfit te zijn! Deze herinnering staat mij nog in het geheugen gegrift..

We gaan terug naar een ochtend in juli 2008, in de middle-of-nowhere van Bolivia. Ik was 2,5 maand aan het backpacken in Zuid-Amerika en ik was al over de helft. Samen met mijn reisbuddy Pia had ik al Spaanse lessen gevolgd in de jungle van Ecuador, gezwommen met zeeleeuwen op de Galapagos Eilanden, gevlogen boven de Nazca Lines in Peru en gedanst in een lokale discotheek in Arica, Chili. Deze reis overtrof alle verwachtingen.

Na een paar dagen in een klein dorp in de binnenlanden van Chili te zijn geweest, was het tijd voor een 3 daagse tour die leidde naar één van de highlights van Zuid-Amerika, de Salar de Uyuni, de wereldberoemde Zoutvlaktes. Dag 1 en 2 hadden we ons al verbaasd over de enorme uitgestrektheid van dit gebied, meren in de meest bijzondere kleuren, smelly gijzers, héél veel flamingo’s en de allermooiste sterrenhemel die we ooit hadden gezien. Na een ijskoude nacht in een hutje met tochtende ramen was het tijd om te ervaren waar we voor waren gekomen; de Zoutvlaktes.

We reden met onze jeep in een gebied dat ooit een meer was geweest, maar dat helemaal was opgedroogd. Het zoute water had zijn sporen achter gelaten. Langzaam kwam de zon op en werden de lijnen zichtbaar… De uitgestrektheid van het gebied in combinatie met het prachtige licht en het bijzondere nalatenschap van het meer waren in één woord overweldigend. Ik voelde me on top of the world, vrij als een vogel, ik was dit grote avontuur aangegaan en het was de tijd van mijn leven geworden.

En toen luisterde ik dus Porcelain van Moby ….

In my dreams I’m dying all the time
As I wake its kaleidoscopic mind
I never meant to hurt you
I never meant to lie
So this is goodbye
This is goodbye

Tell the truth you never wanted me
Tell me

In my dreams I’m jealous all the time
As I wake I’m going out of my mind
Going out of my mind
Porcelain – Moby

Dus… Maar goed dat ik me in die tijd nog niet bewust was van de betekenis van de lyrics! #bummer

Meer Moby?

Lees hier de rest van de lyrics, of luister het 👇