Als je aan het hoofd van de Ziggo Dome staat en wekelijks de grootste artiesten ter wereld live bewondert, weet je wel wat goede muziek is. Maar zelfs iemand die zo vaak omgeven wordt door kwaliteits-muziek moet toch ook wel een guilty pleasure hebben?! Danny Damman, Directeur van de Ziggo Dome, deelt zijn ultieme Shameless Summer Song..

Als Directeur van de Ziggo Dome ben je natuurlijk dag in, dag uit met muziek bezig, luister je er in je vrije tijd ook nog wel eens naar?

“Ja, ik luister veel naar muziek, maar vaak gedwongen, haha. De muzieksmaak van mijn vrouw en zoon wijkt namelijk behoorlijk af van die van mij. Zij houden van de Rammsteins en Metallica’s van deze wereld, terwijl ik me liever terugtrek in mijn eigen romantiek. In de auto zet ik bijvoorbeeld altijd Sublime FM op, daar wordt in de avond de muziek gedraaid uit de tijd waarin ik nog verliefd was. Ik houd van rustige nummers uit de jaren zeventig, maar bijvoorbeeld ook van Joss Stone en Amy Winehouse. ‘Lazy jazz’ wordt het ook wel genoemd.

Als ik naar deze muziek luister, zie ik voor me dat ik een stoeltje zit met een cocktail of een goed glas wijn in de hand en even helemaal niets doe. Dat ik alleen maar geniet van alles om me heen. Het maakt me een beetje zweverig, iets dat ik normaal nooit ben. Ik ben juist altijd vrij praktisch, alles moet gisteren gedaan zijn, maar deze muziek brengt me in een rusttoestand. Het laat me even ontsnappen aan de werkelijkheid.”

Wat is jouw ultieme Shameless Summer Song?

“‘Vida Loca’ van Francisco Céspedes. Céspedes is een zanger die ooit uit Cuba is gevlucht en de André Hazes van Mexico is geworden. Het is prachtige muziek en ‘Vida Loca’ heb ik ooit in een ouderwetse platenzaak op Curaçao gevonden.

Op de hoes zag ik een Cubaan, een dikke kerel met een baard, en dacht; ‘dat moet een mooie zwoele stem zijn’. Ik heb de plaat gekocht zonder hem vooraf te luisteren. Sindsdien gaat er geen vakantie voorbij dat ik hem niet grijs draai.”

Weet je nog wat het met je deed toen je het nummer voor de eerste keer hoorde?

“Toen ik het voor het eerst draaide, pakte het mij meteen. Het klinkt totaal niet als ‘Hazes-muziek’, maar voelt wel net zo authentiek. Al helemaal als je het verhaal van Céspedes die gevlucht is uit Cuba kent.”

Weet je waar het nummer ‘Vida Loca’ over gaat?

“Alle muziek van Céspedes is zwoele zomermuziek, het gaat altijd over de liefde. Ik heb de betekenis van ‘Vida Loca’ een keer opgezocht en dit gaat over de verloren liefde van zijn leven. Maar daar sta ik niet echt bij stil als het gedraaid wordt hoor.

Ik denk wel altijd dat ik het kan meezingen, maar ongetwijfeld kan ik dat helemaal niet, haha.”

Als je het nummer nu hoort, wat doet het dan met je?

“Het brengt me meteen in het goede gevoel van het moment waarop ik die plaat vond, een zomergevoel. Het doet me denken aan palmbomen, strand en Polar, het bier uit Venezuela dat in de Antillen geschonken wordt. Het maakt me ultiem gelukkig.”

Ben je net als Danny ook helemaal weg van ‘Vida Loca’ van Francisco Céspedes? Breng dan nu hier je stem uit! Laat je ook een comment achter, dan maak je ook nog eens kans op een opblaas-flamingo!

Benieuwd naar de lyrics? Die lees je hier.


[Update 25 juli 2017]

Deze actie is afgelopen dus er kan helaas niet meer gestemd worden. De winnaars zijn hier bekend gemaakt en zo ook de Shameless Summer Top 50! 😎🌴💦 Wist je dat lang niet al deze zomerhits zo zonnig zijn als ze klinken? Lees het hier!