Werk jij je deze maanden ook zo hard in ’t zweet om beach ready te worden? En is een lekker muziekje daarbij een absolute MUST?

AfterShokz heeft me gevraagd om hun Trekz Air headphones voor je te testen en om dat goed te kunnen doen, ben ik 2x gaan hardlopen en heb ik me 3x uitgesloofd in de sportschool. Lees hier mijn bevindingen!

[In ruil voor deze review heb ik de Trekz Air headphones mogen houden]

Review van Trekz Air sport headphones van AfterShokz - Nolala

De AfterShokz Trekz Air

Hoewel je AfterShokz headphones natuurlijk ook op kantoor of in het openbaar vervoer kunt dragen, is de Trekz Ais speciaal ontwikkeld voor tijdens het sporten. De belangrijkste feature waarmee de headphones zich onderscheidt van zijn concurrenten is het feit dat je het omgevingsgeluid nog blijft horen als je hem draagt. Dit zorgt voor extra veiligheid.

De technologie die dit mogelijk maakt heet bone conduction, ofwel botgeleiding. Ik was al bekend met in ear-, on ear- en over ear-headphones, maar deze open ear technologie is nieuw voor me. Je draagt de headphones op je kaakbeen (vóór je oren) en de muziek wordt via je botten naar je oren geleid.

Comfort

 • Aan de pasvorm moet ik even wennen. Ik heb het idee dat ik de muziek het beste hoor wanneer de nekband net boven mijn haargrens zit, maar door mijn grote hoofd en vele haar zakt hij tijdens het sporten regelmatig in mijn nek. Aan het begin vond ik dit een beetje vervelend, maar het went snel. Halverwege work out #2 weet ik eigenlijk al niet meer beter en ik zou dit dan ook niet als een minpunt beschouwen;
 • Wanneer je muziek luistert, voel je licht getril op je kaakbeen, maar ik vind het niet storend (tenzij je de muziek echt hard zet – maar dat is natuurlijk sowieso geen goed idee);
 • Als je de Trekz Air op hebt, kun je je haast niet voorstellen dat je omgeving niet kan meeluisteren met je playlist of podcast. Maar dat valt reuze mee! Het geluid lekt nauwelijks weg en je omgeving hoort (vrijwel) niets;
 • Met zijn sportieve karakter is deze headphones bestand tegen zweet, fijn;
 • Mocht je hem willen dragen met een zonnebril, dat is goed mogelijk!

Het design

 • De Trekz Air ziet er behoorlijk futuristisch uit en dat vind ik persoonlijk wel cool;
 • Hij is verkrijgbaar in de kleuren ‘Slate Grey’, ‘Forest Green’, ‘Midnight Blue’ en ‘Canyon Red’. Op de foto’s zie je hem in Midnight Blue;
 • De Trekz Air valt bijna niet op als je hem draagt en ik merk dat mijn sportbuddies in de sportschool praatjes met me aangaan, waar ze dat niet doen als ik in ears of on ears op heb;
 • Het titanium frame is heel dun en lichtgewicht, maar lijkt wel heel stevig. Ik verwacht dat het intensief gebruik goed aankan.

Het geluid

Luisteren naar muziek via de Trekz Air is eerder vergelijkbaar met luisteren naar muziek via een speaker, dan luisteren via headphones. Waar met name noise cancelling headphones je volledig afsluiten van alles dat er om je heen gebeurt, blijf je met de Trekz Air juist in contact met je omgeving en dat verandert de luisterervaring wezenlijk. Aangezien ik op kantoor de hele dag met noise cancelling headphones op zit, vind ik het prettig dat ik in mijn vrije tijd een andere ervaring heb.

Om echt bewust naar muziek te luisteren en dit als primaire activiteit te doen, vind ik de Trekz Air niet zo geschikt. Voor tijdens het sporten vind ik het geluid absoluut goed genoeg. Wel goed om te weten; de bas is minder duidelijk te horen.

Hardlopen vs. Sportschool

De TrekzAir vind ik fantastisch tijdens het hardlopen. Ik vind het echt prettig dat ik het verkeer nog hoor en ik heb hem ook langs het strand getest en die ervaring was waanzinnig! Ik hoorde zowel het rustgevende geluid van de zee als mijn powerhitjes, meer ontspannen wordt het niet!

In mijn sportschool word de muziek op nogal hoog volume gedraaid, waardoor je 2 liedjes door elkaar kunt horen. Dit is niet ideaal, maar is voor mij geen reden om hem niet in de sportschool te dragen.

Mocht je trouwens het omgevingsgeluid ook willen dempen, dan kun je er ‘traditionele’ oordoppen bij dragen. AfterShokz levert deze erbij.

Bluetooth

 • De Trekz Air is super gemakkelijk aan je telefoon te koppelen via Bluetooth. Hij is echt dummy proof in gebruik;
 • Wat ik écht een verademing vind, is dat deze headphones draadloos is! Hoe vaak ik niet tijdens een squat mijn oren bijna van mijn hoofd getrokken heb omdat mijn armen in de draad bleven hangen.. Dit gaat met deze AfterShokz nooit gebeuren. Love it!

Microfoon

De Trekz Air bevat een microfoon waardoor je er ook gemakkelijk mee kunt bellen. Dit gebruik ik regelmatig thuis tijdens het schoonmaken of het doen van de was, handig!

De batterij

De batterij is in 2 uur volledig op te laden en gaat 6 uur mee.

De prijs

De Trekz Air van AfterShokz is verkrijgbaar vanaf €119,95 en je krijgt 2 jaar garantie. Ik vind het een prima prijs-kwaliteit verhouding!

Zou ik de Trekz Air van AfterShokz aanraden?

Ben je op zoek naar een goede headphones om mee te sporten? Dan zou ik hem zeker aanraden! De open ear technologie werkt goed, hij is handig in gebruik en ziet er stijlvol uit.


Hebben, hebben, hebben!

Zie jij jezelf ook wel shinen met deze sportheadphones? Bestel de Trekz Air van Aftershokz hier:

Verder lezen

Ben jij benieuwd naar wat ik bijvoorbeeld van de MID ANC van Marshall of de Quiet Comfort 35 II van Bose vind? Lees hier meer productreviews. Of op zoek naar een goeie sport-playlist: check onze Work Out Motivation Mix.


🎧WIN WIN WIN🎧

Zie jij jezelf binnenkort ook wel shinen met zo’n coole Trekz Air headphones van AfterShokz? Wij mogen er één weggeven!

Hoe maak je kans?

 1. Volg Nolala op Instagram en/of Facebook
 2. Laat in een comment onder deze post of op Instagram of Facebook weten:
  Wat is jouw ultieme powersong tijdens het sporten?
 3. Fingers crossed!
 4. Wij verloten deze mooie headphones onder de deelnemers.

Als je deelneemt ga je automatisch akkoord met de actievoorwaarden. De actie loopt tot dinsdag 9 juli 12.00u, de winnaars worden persoonlijk bericht.


🏃‍♀[UPDATE 9 juli 2019]🏋‍♂

De actie is gesloten, de winnaar is persoonlijk bericht. Bedankt voor alle leuke inzendingen! Heb jij niet gewonnen? Houd Nolala in de gaten, er komen binnenkort meer van dit soort acties aan!


Vaker dit soort reviews lezen?

Volg ons op Instagram of Facebook en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (No worries, no spam! 😇).

[Dit bericht bevat affiliate links]