Ben jij nog op zoek naar een mooi Kerstcadeau? Dan zijn nieuwe headphones volgens ons altijd een goed idee! Coolblue heeft ons gevraagd de JBL Everest 710BT te reviewen, en omdat wij natuurlijk zeer nieuwsgierig zijn naar de beste gadgets om naar muziek te kunnen luisteren, doen we dat graag! Is de kwaliteit van dit device net zo hoog als de berg waar hij naar verwijst?

De eerste indruk

Ik open de doos en wat zie ik.. een case! Ja ja ja, met lichte jaloezie heb ik de afgelopen weken naar m’n buddy’s op kantoor gekeken die nonchalant hun headphones met zo’n coole case uit hun tas toverden en vanaf nu kan ik dus (wel heel nonchalant natuurlijk) mee doen! I like! 👌 Mijn playlist staat al klaar om te gaan luisteren.

Dummy proof

Het is de eerste keer dat ik zelf een Bluetooth headphones gebruik en dat gaat me behoorlijk goed af (al zeg ik het zelf 😎). Binnen een minuutje staat hij aan én heb ik hem geconnect met mijn telefoon. Easy as that, dit kan iedereen!

Size does matter

De JBL Everest 710 BT is een over ear headphones, wat wil zeggen dat de oorkussens je hele oren omsluiten (het was misschien ook wel te verwachten met zo’n naam.. ☺). Ik moet even wennen aan deze grootte, ik zou hier bijvoorbeeld niet mee kunnen sporten en dat vind ik wel jammer. Maar het is wel top dat je ook als heavy user aan het eind van een werkdag geen pijnlijke oren hebt.

Dit is 'm dan; JBL Everest 710BTDit is ‘m dan! 🎧

De sound

De belangrijkste feature van headphones vind ik altijd de kwaliteit het geluid. Je moet die lyrics wel goed kunnen horen natuurlijk! 😉 En daar scoort deze nieuwe vriend goed op! Het geluid is niet heel warm, maar wel heel helder en ook als je het volume (even) lekker opdraait, blijft de kwaliteit behouden.

Batter(bl)ij

Volgens de specs zou de batterij maar liefst 25 uur lang mee moeten gaan en dat geloof ik ook wel! Nadat ik hem uit de doos haalde, heb ik hem ongeveer 4 hele werkdagen op gehad. Terwijl ik deze review schrijf, fluistert een aardige dame in mijn oor dat de batterij leeg is. Dit veroorzaakt lichte paniek (zonder muziek kan ik écht niet schrijven!), maar hij zou in 2 uur weer opgeladen moeten zijn. Ik plug de kabel in mijn computer, maar helaas doet de audio het dan niet.. jammer! Ik ga nog even door op de laatste restjes van de batterij en gooi er in het vervolg wat time management tegenaan. Dit is gemakkelijk te voorkomen!

Ssssstttt…

De headphones bevat ook echo cancellation en dat voorkomt storingen tijdens calls. De microfoon zit in de headphones, er is dus helemaal geen snoer nodig om te kunnen bellen, super handig!

Echo cancellation moet je trouwens niet verwarren met noise cancellation, in dat laatste geval wordt al het omgevingsgeluid weg gefilterd. Wat mij betreft filtert de JBL Everest 710BT genoeg weg en het is ook wel fijn dat je niet automatisch gaat schreeuwen tijdens calls en het nog door hebt als je stagiaire je een vraag stelt.

Silent Disco

Een andere leuke feature die ik nog niet uitgeprobeerd heb, is de pairing functie; je kunt jouw headphones koppelen aan andere bluetooth headphones. Dan kun je dus thuis (of waar dan ook) je eigen silent disco feestje houden! Dat lijkt me briljant en gaat sowieso op de bucketlist voor 2018! 🤗

Conclusie

Vind ik de JBL Everest 710 een mooi cadeau voor onder de boom? Zeker! De enige twijfel die ik had over de looks wordt weggenomen door de fijne functionaliteiten. Dit is een hele goeie headphones voor op kantoor, in het OV, als je op straat loopt of voor als je bijvoorbeeld thuis aan het koken bent. Je kunt hem hier voor €229 bestellen en als je dat vandaag nog doet, heb je hem morgen al in huis. Geen Santa-stress dus!

Verder lezen

Meer reviews lezen check het hier!

Volg ons!

👍 ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam 😇!)