De dag van de (ge)liefde(n) komt er weer aan! Misschien ben je op zoek naar een manier om je geheime crush voor eens en voor altijd voor je te winnen. Of wil je je BF/GF met een heel tof cadeau laten zien hoeveel je van hem/haar houdt.

Is de Crosley Portfolio Retro platenspeler dan een schot in.. de roos? Ik heb hem uitgebreid voor je getest!

Dit is de Crosley Portfolio Retro platenspeler

Wie bekend is in de wereld van de platenspelers, weet dat ze er in alle soorten en maten zijn. Van peperdure pickup speler die moeten worden aangesloten op versterkers/externe boxen tot meer basic modellen met ingebouwde speakers.

Deze retro platenspeler van Crosley is een koffermodel waar speakers in zitten, dus je kunt hem overal openklappen en direct je favoriete platen afspelen. Handig!

Is de Crosley Portfolio Retro platenspeler een goed cadeau voor jouw Valentijn?

Het design

Wat direct opvalt aan de Crosley Portfolio is het retro design. Hier ben ik op slag verliefd op geworden! Het is een mooie eyecatcher in mijn woonkamer, maar hij is ook niet te groot waardoor hij niet te veel ruimte in beslag neemt. Top!

Mijn platenspeler heeft een coole groenige ‘quetzal’ kleur, maar hij is er ook in het blauw, zwart en crème. Voor elk interieur een goede optie dus!

De toeren

De Crosley Portfolio kan platen op 33, 45 en 78 toeren afspelen, waardoor je elke beschikbare langspeelplaat en single kunt draaien. Ook kun je de snelheid nog aanpassen met pitch controle.

Marjolijn van Nolala test de Crosley Portfolio Retro platenspeler

Het geluid

Het geluid van de Crosley Portfolio is niet zo helder als bij veel digitale speakers, maar het is wel warmer – zoals je van een platenspeler mag verwachten. De sound geeft mij echt een retro gevoel!

De platenspeler is heel geschikt om romantische (!) achtergrondmuziek bij een etentje te verzorgen en je kunt er gemakkelijk externe boxen op aansluiten voor wat extra volume.

Wil je juist liever in je eentje van muziek genieten? Dan kun je je headphones gemakkelijk inpluggen.

Extra features

Deze platenspeler mag er dan retro uitzien, zijn extra functionaliteiten helemaal van deze tijd! Met een kabel of via bluetooth kun je namelijk heel gemakkelijk je smartphone aansluiten zodat je er ook je Spotify playlists op kunt afspelen.

En heb je een mooie platencollectie bij elkaar gespaard en die je ook weleens buitenshuis zou willen luisteren? Dan kun je de Crosley op je computer aansluiten en met bijgeleverde software de muziek omzetten naar MP3. Cool!

Is de Crosley Portfolio Retro platenspeler een goed Valentijnscadeau?

De prijs

Voor €144,90 kun je hem bestellen bij The Retro Family – wat mij betreft een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Zou ik de Crosley Portfolio Retro platenspeler voor Valentijn willen krijgen?

Hell yeah! Sowieso vind ik een platenspeler een TOP cadeau voor elke muziekliefhebber. Het draaien van een plaat geeft echt een extra dimensie aan het muziek luisteren en het is super leuk om een platencollectie van je favoriete muziek op te bouwen (om natuurlijk te beginnen met de plaat waar ‘jullie’ liedje op staat).

Deze Crosley platenspeler is wat mij betreft een mooi cadeau voor iemand die de wereld van vinyl voor het eerst gaat ontdekken. Verwacht niet dat de sound even goed is als bij veel digitale speakers, maar het is echt een mooie blikvanger in je woonkamer en ik word er alleen al bij van als ik ernaar kijk. Ik zou dit originele cadeau wel van mijn BF willen krijgen!

Je kunt de Crosley Portfolio retro platenspeler bij The Retro Family bestellen. Doe je dat voor 22.00u, dan is hij de morgen al in huis. Ruim op tijd voor Valentijn dus!

Goed Valentijnscadeau of niet? De Crosley Portfolio retro platenspeler

Verder lezen?

Eerder testte ik ook de MID ANC headphones van MarshallJBL Everest 710BT en gaf ik 5 muziekcadeautips voor onder de Kerstboom (en die doen het misschien ook wel goed met Valentijn 😉 ).

Vaker dit soort reviews lezen?

👍 ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam 😇!)