Het leven van een single lijkt soms een aaneenschakeling van vallen en opstaan. Ho, niet meteen afhaken nu! Dit is geen dramatische of deprimerende klaagzang over de dating jungle, maar juist een openhartige blik zoals alleen een echte Brit die kan geven.

In The Wrong Direction neemt Passenger je mee in de ups en voornamelijk downs die je kunt doormaken als je op zoek bent naar liefde. Ondanks de negatieve ondertoon van hetgeen hij beschrijft en het feit dat dit voor mij eigenlijk best wel herkenbaar is, zorgt zijn heerlijke Britse gevoel voor humor dat het lachen me toch nader staat dan het huilen.

Als je liefdesleven niet altijd over rozen gaat, afwijzingen hun littekens hebben achtergelaten en je na een tegenvaller nóg een keer wordt teleurgesteld, kun je stiekem het volgende gaan denken:

With regret I’m willing to bet and say the older you get
It gets harder to forgive and harder to forget
It gets under your shirt like a dagger at work
The first cut is the deepest but the rest still flipping hurt
You build your heart of plastic
Get cynical and sarcastic
And end up in the corner on your own

Maar dan realiseer je je dat het gras bij de buren altijd groener lijkt..

‘Cos when you’re apart you don’t want to mingle
When you’re together you want to be single
Ever the chase to taste the kiss of bliss
That made your heart tingle
How much greener the grass is
With those rose tinted glasses
But the butterflies they flutter by and leave us on our asses

Al dat relativeren zorgt ervoor dat je besluit toch weer een ommetje te maken op de digitale meat market en net zo lang swipet tot je je volgende date gehosseld hebt. Tenzij je een goed excuus hebt natuurlijk 😉

There’s Fish in the sea for me to make a selection
I’d jump in if it wasn’t for my ear infection

En als je dan weer lekker aan het daten bent, besluit je het deze keer net iets anders aan te pakken. Je toont meer initiatief of juist minder. Je speelt hard-to-get of de nice girl. Je houd je in of loopt hard van stapel. Even lijkt het alsof je significant other binnen handbereik is, maar dan blijkt hij toch geen Mr. Right, maar Mr. Right Now. Ouch!

‘Cos I’d love to feel love but I can’t stand the rejection
I hide behind my jokes as a form of protection
I thought I was close but under further inspection
It seems I’ve been running in the wrong direction
The Wrong Direction – Passenger

Dit refrein lijkt een redelijk pijnlijke rode draad binnen het nummer en aangezien Passenger ermee afsluit zou je kunnen denken dat het ook zijn conclusie is. Toch is dit niet het gevoel dat ik aan The Wrong Direction overhoud. Hij laat met de vrolijke vibe van dit nummer de ironie zien die bij het vallen en opstaan in de liefde hoort. Je kunt nog altijd beter iets weglachen, dan helemaal niet lachen. Zo lang je het allemaal niet te serieus en dramatisch maakt, ga je eigenlijk sowieso wel in de right direction toch?

Verder lezen over de liefde?

Dit lijstje lapt je op nadat je een blauwtje hebt gelopen! Maar het kan natuurlijk ook dat jouw grote liefde op afstand is! Of dat hij/zij een cheating bastard is! Of misschien heb jij na al dat daten wel te maken met geslaagde liefde? ❤