‘Wat zijn nou eigenlijk liedjes die jóuw leven goed beschrijven?’ Deze vraag krijg ik tegenwoordig regelmatig. Ik ben het met de nieuwsgierigen eens dat het eigenlijk best gek is dat ik een online magazine ben gestart over de verhalen in muziek, de meest persoonlijke herinneringen van artiesten en muziekliefhebbers deel en zelf niet (echt) met de billen bloot ga. Tijd om de liedjes die bij mij(n leven) passen én alle persoonlijke, grappige, kwetsbare verhalen die erbij horen uit de doeken te doen! We beginnen met de eerste track van ‘My Life List’ en het begin van Nolala; het opzeggen van mijn vaste baan!

Pro’s, cons & cappu’s

In mei 2015 stond ik voor één van de spannendste beslissingen van mijn leven; zou ik mijn baan opzeggen om voor mezelf te beginnen? Samen met een vriendin was ik een paar dagen op vakantie in Barcelona en omdat zij voor een vergelijkbare beslissing stond, hebben we samen heel wat soul searching gedaan.

We zijn (letterlijk!) met een cappuccino op het terras gaan zitten om lijstjes te maken van alle pro’s en cons van het vrije leven. Liet ik mijn comfortabele positie van een vaste aanstelling met alle zekerheden die daarbij hoorden zomaar gaan? En was ik er klaar voor om mijn ideeën én mezelf op de voorgrond zetten? Kortom, was ik er klaar voor om me héél kwetsbaar op te stellen? Ik vond het een behoorlijk angstaanjagend idee, maar iets trok me over de streep..

Veel te verliezen

Op het moment dat ik voor deze keuze stond, deed én liet ik al jaren veel om carrière te maken in de muziekindustrie. Ik was onderaan de ladder begonnen bij een platenmaatschappij (lees: veel koffie halen en notuleren), had een zijstap naar TV gemaakt waar ik een stoomcursus marketing kreeg en was al meer dan twee jaar volledig ondergedompeld in een functie als Marketing/Account/Project Manager bij een merkactivatie/event bureau.

Grote, uitdagende projecten, een top team en triple A-klanten. Ik kreeg ontzettend veel verantwoordelijkheid, mijn leercurve voelde verticaal en dat alles in een omgeving die draaide om muziek en entertainment, mijn ultieme passies.

De lange werkdagen en grote druk die hier bij hoorden namen mijn (sociaal) leven grotendeels over, maar dat was het lange tijd dubbel en dwars waard. Totdat ik op een dag een idee kreeg..

De ingeving

Op een avond had ik moeite om een liedje te vinden dat bij mijn gevoel (van hartverscheurend liefdesverdriet) aansloot en toen kreeg ik een ingeving: hoe fijn zou het zijn als je heel gemakkelijk een liedje zou kunnen vinden dat zowel qua sound, als qua inhoud bij het moment past?

Als het op dat moment bij deze ingeving was gebleven, had ik nu waarschijnlijk nog steeds bij het bureau gewerkt. Het idee was in deze tijd nog maar een fractie van wat Nolala nu is, maar het deed iets.

Grote dromen

Het bracht me op afstand van de dagelijkse realiteit. Het haalde de dromer in mij naar boven. Ik ging kansen zien. Ik kwam in een soort flow terecht die mij euforisch van enthousiasme maakte en duidelijkheid gaf over wat ik nou écht belangrijk vond in het leven, wie ik wilde zijn.

Dit gevoel was zo sterk dat het alle risico’s deed vervagen en mogelijke beren van de weg joeg. Deze flow, mijn passie voor muziek en een hang naar avontuur creëerden dát wat uiteindelijk het verschil heeft gemaakt; een enorme golf lef. En die lef gaf mij een laatste zetje waardoor ik dan toch echt in het diepe durfde te springen.

Waar is het hart?

Toen ik voor het eerst goed naar Where The Heart Is van HAEVN luisterde, werd ik echt even stil. Dit is niet alleen een prachtig liedje, maar het past precies (en dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar ook écht precies!) bij wat ik op dat moment ervoer!

High above the tallest trees
Courage will come your way
It’s the need that burns the trust that shines
When you climb out of the shade

Your high awakes the things you wanna be
Where the air is thin and sweeps you off your feet
Where the heart is
When the light’s at your side
When the faith is ready
No more guidance
Take the leap of your life

As the ground is shaking
Where The Heart Is – HAEVN

 3,5 jaar later kan ik zeggen dat dit niet alleen één van de spannendste beslissingen van m’n leven was, maar ook één van de beste. Hoe fijn dat HAEVN (en al die fijne Barca-foto’s!) me daar soms aan doet herinneren!

Verder lezen

Deze mooie mensen kennen ook allemaal een liedje dat heel bijzonder voor ze is omdat het lijkt alsof het voor hen geschreven is. Lees hun Soultunes verhalen hier.

Meer weten over de muziek van HAEVN? Ik heb de een keer mogen interviewen over hun drijfveren én ook hebben ze een track by track over de betekenis van alle liedjes op het album Eyes Closed gegeven. Check de links!

Volg jij ons al?

👍 ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam 😇!)