Afgelopen zaterdag nam ik deel aan het panel ‘Music Magazines over there in the museum’ tijdens muziekcongres Eurosonic Noorderslag.

Onder leiding van journalist Manfred Tari, raakte ik in (een levendige!) discussie met Ralf Niemczyk van Rolling Stone, Dan Stubbs van NME en Derek Robertson van het online magazine Drowned In Sound over de huidige muziekjournalistiek én die van de toekomst.

Het i-woord

Het werd een leuk gesprek over hoe je anno 2019 een lezerspubliek moet bereiken, of je als journalist kritisch of juist aardig ‘moet’ zijn, het gebruik van video en natuurlijk.. business modellen!

En daar ging de vlam in de pan.. ik liet vallen dat ik wel in het ‘influencer business model‘ geloof en dat bleek vloeken in de kerk! De reactie van mijn concullega’s is wat mij betreft een mooi voorbeeld van de levensgrote verschillen in denkwijzen tussen de traditionele- en nieuwe journalistieke wereld.

Luister het na in ‘De Machine’

VPRO journalisten Atze de Vrieze en Niels Aalberts hebben in hun podcast ‘De Machine’ aandacht besteed aan het panel én ze geven daarbij hun mening over de door mij geïntroduceerde term ‘in-depth influencing’.

Benieuwd naar een mooie recap van het panel en de scherpe visie van de heren op de huidige muziekjournalistiek? Check de podcast hieronder of via deze link (vanaf 14:00 bespreken ze het panel en Nolala komt vanaf 19:45 aan bod).