Shehnoor Mokiem (27) uit Amsterdam is de manager van co-working space Merkspace in Amsterdam en daarnaast heeft hij een service agency The Debonaire. Hij heeft een database vol leuke mannen die je kunt inhuren als horecapersoneel voor een event, als model voor fotoshoots, of als date naar een diner of huwelijksceremonie.

Shehnoor woont samen met zijn vriend Philip en in zijn vrije tijd organiseert hij graag evenementen, etentjes en avontuurlijke uitstapjes met zijn vrienden. Ook houdt hij van fotograferen, varen en exposities bezoeken.

Muziek is altijd een groot deel van zijn leven geweest doordat zijn vader een ontzettend grote muziekverzameling heeft. Deze reikt van Andre Hazes tot Laura Pausini, tot Boyz II Men, tot Spaanstalige hits. Shehnoor is opgegroeid met een grote verscheidenheid aan genres en artiesten. Op dit moment luistert hij veel naar R&B, hiphop, soul en rap, maar ook Nederlandstalige muziek kan hij waarderen; Nielson, Lil’ Kleine én Tino Martin komen regelmatig op zijn Spotify voorbij.

Tot slot kan hij enorm genieten van soundtracks van mooie oude films. En er is er één die wel heel veel voor hem gedaan heeft..

Welk liedje is jouw soultunes en waarom spreekt het je zo aan?

“Ik ben een ontzettend grote fan van James Bond. Wat ik er leuk aan vind, is dat je in die films meegenomen wordt naar de mooiste locaties, de prachtige scenes, dat alles goed gestyled is en er altijd de nieuwste en auto’s en gadgets in voor komen. En dan heb je natuurlijk James Bond, dat vind ik zo’n held! Ik ben echt verliefd geworden op het liedje Goldeneye van Tina Turner, omdat al deze elementen hierin mooi bij elkaar komen.

Drie jaar geleden hield ik met Kerst een James Bond-marathon en in die periode was ik bezig met het businessplan voor mijn service agency The Debonaire. In die tijd was ik veel aan het dagdromen over het creatieve gedeelte; hoe gaat het er allemaal uitzien? Ik hoorde dit liedje en zei: ‘Precies dit wil ik!’ Het viel ineens allemaal op z’n plek.”

Wat betekent ‘Debonaire’?

‘Debonaire’ is een oud-Engels woord en staat voor de ultieme gentleman. Hij is gevat, grappig, sociaal, ziet er knap uit, profileert zich op een mooie manier en kan met iedereen goed overweg.

In Goldeneye omschrijft Tina Turner het zo:

See him move through smoke and mirrors 
Feel his presence in the crowd
Other girls they gather around him
If I had him, I wouldn’t let him out
Goldeneye – Tina Turner

Ik zie het voor me als dat je ergens op een evenement staat en ‘die ene man’ ziet. Die man die er zo classy uitziet dat je stijl achteroverslaat. Die man waar iedereen de hele avond naar kijkt en van denkt: Wie is dat?.

Precies dat wil ik uitstralen met mijn bedrijf. Ik heb dit liedje en James Bond dan ook echt in mijn achterhoofd gehouden bij het bepalen van mijn stijl.”

Wat is je droom voor de toekomst met The Debonaire?

“Ik hoop dat The Debonaire een lifestyle wordt. Ik zou naast mijn event agency ook graag een eigen kledinglijn, interieurwinkel en restaurant willen ontwikkelen in deze stijl.

En dat zou ik graag wereldwijd willen neerzetten. Zo zou ik bijvoorbeeld op de Emiraten met gave partijen willen werken. Maar zijn zo veel plekken waar ik naartoe zou willen, het lijkt me echt heel gaaf om dit heel groot te maken!”

Meer weten over The Debonaire? Check het Instgram-account waarop veel van die leuke mannen te zien zijn.

Verder lezen

Wij hebben nog veel meer van zulke bijzondere Soultunes verhalen mogen delen, hier vind je een overzicht. Op de hoogte blijven wanneer er nieuwe artikelen worden gepost?

Jouw soultunes

Heb jij zelf een Soultunes verhaal dat je wel zou willen delen? Laat een comment achter of stuur een mail naar info@nolala.com en wij nemen contact met je op!

Vaker dit soort artikelen lezen?

Volg ons dan op Facebook en Instagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief (no worries, no spam 😇)

📸: XaouX