Soms heb ik de neiging om het overzicht te verliezen op alles dat eigenlijk best wel goed gaat in het leven. Soms nemen de dingen die ik spannend vind, de dingen die ik niet durf, de dingen die moeilijk zijn en de dingen waar ik over twijfel de overhand. Het is zo makkelijk om je in dit soort gedachtes te verliezen, en je uiteindelijk rot te voelen terwijl dat helemaal niet nodig is. Elk klein dingetje wordt in je hoofd op deze manier steeds groter en groter.

Het afgelopen halfjaar, tijdens het schrijven van mijn masterscriptie, zat ik een tijdje enorm met de handen in het haar. Ik zat daar maar in mijn eentje thuis met mijn computer, ik kwam maar niet in de flow en het werd een enorme dagelijkse struggle. Op een gegeven moment zette ik muziek aan, en toen ik dit liedje van Michael Bublé voor het eerst hoorde, viel ik even stil. In die rotsituatie, toen ik er echt geen zin meer in had twijfelde of ik het wel kon en of ik het nog wel wílde, bracht zowel de sound als de tekst van dit liedje mij zo veel energie.

In dit liedje zingt Bublé hoe makkelijk hij het heeft. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een vreemde match, maar het bracht bij mij zo’n belangrijke verandering in mindset teweeg. Bublé somt alles op dat goed gaat in zijn leven, maar maakt duidelijk dat hij dat niet doet om op te scheppen. Want laten we eerlijk zijn: voor niemand is het leven alleen maar easy. Hij doet dit juist om te zeggen hoe zeer hij al het goede in zijn leven heel bewust waardeert.

Never been in trouble
I never got hurt
Never had to struggle
I never had to work hard for anything before, believe me
Lord, I’ve got it easy

I feel guilty a little, I’ve been given so much
People are dying in the dark while I’m lying in the sun
And I sleep like a baby every night
It seems I’m having the sweetest dreams
I can say honestly, I got it easy 

Now I’m not trying to brag about it
Just wanna say I appreciate it completely
And when I’m acting a fool, you’re never cruel to me
I got it easy, yeah, yeah, oh, oh, yeah, yeah
I Got It Easy Michael Bublé

Als je jezelf dwingt om de goede en fijne dingen in het leven te zien, worden al die problemen en onzekerheden in je hoofd in perspectief geplaatst. Het nummer van Michael Bublé deed me ineens realiseren: ik heb een dak boven mijn hoofd, een geweldige vriend, mooie vriendschappen, een fijne familie, en ik leef in een wereld waar zo ongelooflijk veel mogelijk is. Ik voelde me opeens heel verwend. Ik besefte dat ik die scriptie schreef omdat ik super graag wíl afstuderen en carrière wíl maken. Toen voelde alles ineens een stuk beter. Minder klagen. Werken vanuit mijn passie.

Nu ben ik mijn scriptie aan het afronden en ben ik zelfs al begonnen aan een super leuke baan. Ik waardeer de kleine dingen. Ik ben me bewust geworden van het feit dat ik zelf in controle ben, zowel over mijn mindset, als over het grijpen van de kansen die op mijn pad komen.

Carriere-technisch gaat het Michael Bublé voor de wind, maar hij heeft het momenteel verre van easy. Zijn jonge zoontje Noah ondergaat behandelingen voor kanker. Gelukkig meldde Bublé een paar dagen geleden via Twitter dat de dokters optimistisch zijn. Hang in there Michael!

Lees hier de rest van de lyrics.