Herken je dat? Dat je soms een nummer hoort dat je net de energie geeft die je op dat moment nodig hebt? Vorig jaar had ik dat heel sterk met een nummer..

Vorig jaar begon ik met werken als zelfstandig coach. Ik vond het heel spannend. Een lange tijd had ik nog een vaste parttime baan ernaast. Helaas kreeg ik daar weinig energie van en daardoor was het niet zo makkelijk om mijn eigen werk van de grond te krijgen. Na lang twijfelen, wikken en wegen besloot ik vorig jaar zomer toch de knoop door te hakken en helemaal te gaan voor mijn coaching. Ik besloot mijn hart en mijn dromen te volgen.

Stiekem wilde ik dat het toen meteen perfect ging. Ik legde de lat erg hoog en naarmate de tijd vorderde ontdekte ik dat ondernemen ook gewoon ontdekken en spelen is. Ontdekken wat werkt en wat niet werkt. Dat het oké is om het nog niet allemaal te weten.

Het lekkere 90’s nummer Dreamer van Livin’ Joy hoorde ik in die periode en het werd mijn nummer om door te zetten op de momenten dat ik dat nodig had. Het nummer herinnerde mij aan mijn dromen en gaf mij de energie waardoor ik gelijk weer lekker in mijn vel zat. Ook herinnerde het nummer mij eraan hoe heerlijk het is om te dromen. Dat je dromen altijd een ankertje zijn waar je naar terug kan gaan. Een begin punt van waaruit de rest mag ontstaan.

Nu ben ik net als Marjolijn een lyric-nitwit en heb ik dus ook behalve het stukje “I’m a Dreamer” niet heel goed naar de teksten geluisterd.. Speciaal voor deze blog post zocht ik de lyrics op:

Love life and laughter is all I believe
My savior is pure now because my lonely heart would bleed
I never learned how to hold love and stay strong to love
Now I close my eyes now and I’m dreaming right where I belong
Dreamer – Livin’ Joy

En hoewel ik het stiekem al een beetje door had is Dreamer een nummer over de liefde. Best grappig om de teksten te lezen en te zien hoe mijn beleving heel anders is dan de betekenis van de teksten zelf. Gelukkig blijft het nummer voor mij dezelfde betekenis houden. En misschien is dromen ook gewoon een uiting van liefde.. liefde voor het leven zelf!

I’m a dreamer!

Lees hier de rest van de lyrics.