Heb jij van tijd tot tijd ook een favoriete plaat die je non-stop luistert? Ik wel en ik praat er gráág over! Dit staat er nu bij mij (Carlijn) On Repeat!

Toffe vibe

2018 was nog maar nét begonnen en Bruno Mars dropte de nieuwe versie van Finesse. Bruno gaf Cardi B de eer als featuring artiest op de gloednieuwe remix. Mag ik even mijn liefde voor de videoclip met jullie delen? Ik vind de vibe ZO ontzettend tof en ik denk oprecht dat ik nog nooit zo vaak een specifieke videoclip heb gekeken als deze ❤ Check ‘m snel hieronder!

Als je denkt: “Hey, dit komt me bekend voor!” Klopt! De clip is een tribute aan de nineties serie ‘In Living Color’. Check en vergelijk zelf.

De originele versie van Finesse is te horen op zijn derde studioalbum 24K Magic dat in november 2016 uitkwam. Toen ik in mei vorig jaar aanwezig was bij zijn concert in de Ziggo Dome, was dit zijn opener en ik kan me oprecht geen betere track bedenken om de show mee te starten. De nineties vibe en (natuurlijk) Bruno’s moves maakten de avond toen al één om nooit te vergeten!

Maar genoeg over de videoclip en de nineties vibes which I love: Tijd om de lyrics in te duiken.

Poppin’ rubber bands

Cardi B start het nummer met haar funky rap verse. Voordat ze succesvol werd als rapper, werkte ze als stripper in de Bronx. Dit hoor je vaak terug in haar teksten en dus ook in Finesse (Remix). Waar ze eerder haar dollar bills verdiende in de stripclub, verdient ze nu bakken met geld met rappen

I went from dollar bills, now we poppin’ rubber bands (ha)
Bruno sang to me, while I do my money dance like ayy

Rubber bands’ is een verwijzing naar elastieken die je nodig hebt om grote stapels geld bij elkaar te houden. Go Cardi!

Het interessante aan de bijdrage van Cardi B aan Finesse (Remix) is dat het de betekenis van het liedje veranderd heeft. Waar Bruno in de originele versie alleen maar zingt over hoe goed hij en zijn fling er samen uit zien, rapt Cardi eraan toe hoe fame en succes er volgens haar uit zien.

Flexing’ on the ‘Gram like ayy
Hit the Lil’ Jon, okay (okay), okay (okay)
Oh yeah, we drippin in finesse and getting paid ow

Smooth

En dan is het tijd voor the one and only Bruno to take over.

When I’m walkin’ with you
I watch the whole room change
Baby, that’s what you do

In deze track deelt Bruno hoe gelukkig hij wordt van het feit dat hij zo’n prachtige vrouw aan zijn zijde heeft die zijn bae is. Deze dame maakt niet alleen indruk op hem, maar ook op de omgeving.

We out here drippin’ in finesse
It don’t make no sense
Out here drippin’ in finesse
You know it, you know it
Finesse (Remix) – Bruno Mars feat. Cardi B

Als je je afvraagt wat de Hawaïaanse singer-songwriter nu eigenlijk bedoelt met ‘Finesse’, daar kunnen we kort over zijn. Het betekent dat je iets zo smooth doet, terwijl je niet eens door hebt dat je zo’n smooth motherf*cker bent! Het is een tweede natuur voor je!

Een fan vroeg hem op Twitter naar de definitie en zijn reactie was: “If you don’t know, I’m afraid you’ll never know.”

Duidelijke taal Bruno! 😉

Dat deze remix een hit is, blijkt wel uit de aantallen waarin het gestreamd is binnen twee weken, namelijk meer dan 30 miljoen keer op Spotify! Ik vraag me af hoeveel procent van deze streams bestaat uit mijn on repeats

Meer Bruno Mars

Kun jij, net als ik, ook geen genoeg krijgen van Bruno Mars? Lees dan vooral ook het artikel over zijn grappigste nummers, de (be-hoor-lijk) sexy boodschap in Gorilla en het liedje dat stiekem wel heel goed bij de VVD past

Vaker dit soort artikelen lezen?

Volg ons op Instagram of Facebook en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (No worries, no spam! 😇).