Soms is een feestje gewoon geen feestje. Zes situaties waarbij je het liefst meteen rechtsomkeert maakt..

  1. Nadat je een tijdje in de loop hebt gestaan en allerlei bezwete lichamen zich langs je heen hebben gewurmd, heb je een vrije spot op de dansvloer gevonden. Totdat.. een dronken gast elke keer tegen je aan hupst. Nee, dit is ook in nuchtere toestand geen danskoning, maar wanneer deze slungel dronken is, gaan zijn ledematen echt alle kanten op en duwt hij jou met zijn lompe lijf elke keer (Serieus, hoezo reageert die gast niet op een corrigerend porretje?) zo hard dat je nog maar net op je (te) hoge hakken kunt blijven staan. Grrrrr.
  2. Je bent óf totaal underdressed, óf totaal overdressed. In het eerste geval zie je iedereen denken ‘Deze chick had beter thuis op de bank kunnen blijven, waar ze hoort!’. In het tweede geval vertellen de blikken van andere aanwezige (dames) ‘Als die slettebak maar niet te dichtbij komt en mijn man probeert te imponeren. Ik kijk gewoon net zo lang, net zo venijnig als ik kan, totdat ze zich zo ongemakkelijk voelt dat ze vertrekt.
  3. Het feestje waar je op terecht bent gekomen is gevuld met mensen die gewoon heel anders zijn dan jij. Niet beter of slechter, maar voor jou gewoon totaal oninteressant. Na 3x interesse te hebben geveinsd in een totaal irrelevant onderwerp, ben je klaar. Ik geef het op, dan lijk ik maar ongeïnteresseerd. Ik ben het ten slotte ook.
  4. Je vangt een gesprek op of (erger nog) maakt deel uit van een gesprek met de grootste aansteller van het feestje. Meestal gaat dit gepaard met geroddel over een (gemeenschappelijke) vriendin, maar ze is in ieder geval verongelijkt. Als haar nou echt iets misdaan zou zijn, á la, maar er is hier gewoon NIETS AAN DE HAND. Je krijgt de neiging om te zeggen; “Sorry, maar hoe erg is dit als je het vergelijkt met de bloedbaden die IS aanricht? Of het feit dat Donald Trump president van Amerika wordt?” Je besluit de feestvreugde maar niet te bederven en houdt je in..
  5. Iedereen staat strak behalve jij. De hele dansvloer is in de gloria, houdt van elkaar, beleeft zowel de muziek als de op de plee gescoorde lolly extreem intens en jij voelt hem gewoon niet. Sorry, maar wat is hier precies zo leuk?
  6. Je staat op de dansvloer, bent helemaal in je element, kan de hele wereld aan, voelt je super aantrekkelijk en realiseert je net dat je echt aan het genieten bent. Dan je maak een soepele dansmove en komt er een man op je af. Je bent benieuwd; met welke openingszin gaat deze dappere strijder mij omver blazen? “Wat kijk je boos!” Ai… de ultieme turn-off. Als iemand dát tegen me zegt slaat mijn euforie als donderslag bij heldere hemel om in verbazing, teleurstelling en belediging. Damn!

Vroeger accepteerde ik bovenstaande situaties niet, gaf ik me niet gewonnen, haalde ik nog een drankje en probeerde ik er (meestal tevergeefs) nog wat van te maken. Ik was toch geen pessimist of asociale loner..? Nu heb ik Here van Alessia Cara ontdekt!

I’m sorry if I seem uninterested
Or I’m not listening, or I’m indifferent
Truly I ain’t got no business here
But since my friends are here I just came to kick it
But really I would rather be at home all by myself
Not in this room with people who don’t even care about my well being
I don’t dance, don’t ask
I don’t need a boyfriend
So you can go back, please enjoy your party
I’ll be here
Here – Alessia Cara

De volgende keer dat je me op een feestje ineens mist, vraag jezelf dan af of één of meerdere van bovenstaande situaties van toepassing zou kunnen zijn. Is dat het geval? Dan ben ik hem heel hard gepeerd om thuis met mijn soul sister Alessia ons eigen feestje te bouwen 😊

Sta jij ook weleens op zo’n afschuwelijk feestje?

Dan is het zeker een aanradertje om de volledige lyrics te lezen!