Voel je je ziekjes en kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Of ken je iemand die lang(er) in de lappenmand zit en zou je graag willen helpen, maar weet je niet hoe? Vroeg of laat krijgen we hier allemaal mee te maken. Helaas is er nog niet voor elke aandoening een medicijn, maar er is wel iets dat vrijwel elke situatie kan verlichten; muziek. Voor BENU Apotheek gingen we op zoek naar de meest toepasselijke liedjes.

Het perfecte ritme

Een mooie melodie kan afleiding bieden als je je rot voelt en in sommige gevallen kan muziek zelfs levens redden. Zo heeft Stayin’ Alive van de Bee Gees het perfecte ritme om een hartritme-massage op te doen.

Maar muziek kan ook op een ander niveau helpen. Wist u dat het heel fijn kan zijn om je eigen situatie in een songtekst te herkennen?

De diagnose

Er kan veel veranderen als je hoort dat je chronisch ziek bent. In A Little Bit Longer beschrijft Nick Jonas van Jonas Brothers hoe het was om te ontdekken dat hij Diabetes heeft.

You don’t know what you got ’til it’s gone
And you don’t know what it’s like to feel so low
And every time you smile, you laugh, you glow
You don’t even know
A Little Bit Longer – Jonas Brothers

Toen de diagnose werd gesteld, realiseerde hij zich ineens hoe onbevangen hij voor die tijd in het leven stond. 

Een zware strijd

Dat ziekte of een aflatende gezondheid niet alleen maar negatief hoeven te zijn, blijkt uit Believer van Imagine Dragons. Frontman Dan Reynolds lijdt aan de ziekte van Bechterew en kreeg te maken depressies. Ook viel het grote succes aan het begin van zijn carrière zwaar en leed hij aan angsten voor mensenmassa’s. Behoorlijk heftig, maar dit heeft het hem gebracht:

Pain!
You made me a, you made me a believer
, believer
Pain!

You break me down, you built me up, believer, believer
I let the bullets fly, oh let them rain
My life, my love, my drive, it came from
Pain
You made me a, you made me a believer, believer

Believer – Imagine Dragons

De heftige fysieke en mentale pijn die hij ervoer, deden hem boven zichzelf uitstijgen. Mooi!

Een veelzeggend cadeau

Wilt u iemand in een moeilijke tijd steunen? Dan is dit Arms Open van The Script een heel mooi (symbolisch) cadeautje dat in bijna elke situatie past!

I can’t unfeel your pain
I can’t undo what’s done
I can’t send back the rain
But if I could I would
My love, my arms are open

So when you feel like you can’t take another round of being broken
My arms are open
And when you’re losing faith and every door around you keeps on closing
My arms are open
Arms Open – The Script

Als het moeilijk is om je steun uit te drukken in woorden, is het toch heel fijn om het te kunnen zeggen met een liedje? Stuur een link naar de videoclip door, schrijf de lyrics op een kaartje of zing het als je op bezoek gaat, dan voelt je dierbare zich vast een beetje beter – al is het maar voor even.

Verder lezen

Wist je dat er ook liedjes zijn die beschrijven hoe het is om een burn-out te hebben? En soms is de dokter het beste medicijn, kijk maar! Of meer lezen over de lyrics van Imagine Dragons of The Script? Check de links voor de artikelen die we er eerder over schreven.

Vaker dit soort artikelen lezen?

Volg ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse Nieuwsbrief(No worries, no spam! 😇).


– A Little Bit Longer is written by Nicholas Jonas © Sony/ATV Music Publishing LLC, 2008.
– Believer is written by Daniel Wayne Sermon / Daniel Coulter Reynolds / Benjamin Arthur McKee / Daniel James Platzman / Robin Lennart Fredriksson / Mattias Per Larsson / Justin Drew Tranter © Warner/Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group, 2017.
– Arms Open is written by Adam David David Messinger / Daniel John O’donoghue / Mark Anthony Sheehan / Nasri Tony Atweh © Sony/ATV Music Publishing LLC, Global Talent Publishing, Spirit /Global Talent Music, 2017.

📸: Rawpixel