‘Once I put on my headphones, my life becomes a music video’, de signature quote van dit blog, is mij op het lijf geschreven. Zodra ik mijn oortjes in doe, kom ik in een goede vibe en wordt m’n leven nog een stukje kleurrijker. Het maakt niet uit hoe ik me voel of wat ik doe, muziek maakt het altijd beter.

Ik kan echt verliefd worden op een nieuw nummer en als dat het geval is, draai ik het wekenlang helemaal grijs. Dat geldt ook voor een goede lange mix, trouwens. Zo heb ik tijdens het schrijven van mijn masterscriptie het hele repertoire van Armin van Buuren wel gehad, geloof ik. Daarnaast hebben de nodige motiverende lyrics hun steentje bijgedragen aan deze studying journey. Muziek zie ik dus als een soort soulmate, want ik kan er altijd terecht voor steun, motivatie, een flinke energieboost of een moodswitch.

Over die scriptie gesproken, dat is waar mijn pad kruiste met dat van Marjolijn. Allebei geïnteresseerd in de meerwaarde van de betekenis van muziek, deed ik onderzoek voor mijn Masterthesis naar muziekconsumptie, wat haar heel erg hielp in de ontwikkeling van haar start-up. Ik heb er niet alleen mijn diploma Media & Cultuur aan over gehouden, maar ook nog een hele waardevolle vriendschap met Marjolijn. Toen ze me vroeg of ik mijn passie voor muziek op dit blog wilde delen, hoefde ik daar niet lang over na te denken!

In deze eerste post wil ik me natuurlijk wel even goed aan jullie voorstellen en uiteraard geheel in stijl! So here we go, meet me in 4 songs!

4. Who’s That Chick – David Guetta ft. Rihanna

Feel the adrenaline moving under my skin
It’s an addiction such an eruption
Sound is my remedy feeding me energy
Music is all I need
Who’s That Chick – David Guetta ft. Rihanna

Rihanna mag in dit lijstje echt niet ontbreken, want zij is zo’n beetje mijn favoriete artiest! En hoe toepasselijk, want jij zult nu ook wel denken: ‘Who’s that chick?’. De eerste zinnen vatten perfect samen wat muziek met me doet. Dit hitje heb je vast weleens gehoord, maar zo niet, luister hem als je in de mood bent voor een party! Het is een lekker vrolijk, luchtig dansnummer met een vrouwelijke touch. En dat past goed bij mij, want ik word heel blij van goede feestjes!

Nieuwsgierig geworden? Luister hier het nummer!

3. 22 – Taylor Swift

We’re happy, free, confused, and lonely at the same time
It’s miserable and magical.

Jup, ik ben 22 (obviously), maar dit nummer matcht nog op meerdere vlakken. Zo herken ik mezelf in de eerste quote; aan de ene kant voel ik me jong en vrij om te doen wat ik wil en de andere kant ben ik steeds vaker confused over hoe ‘volwassen’ ik als 22-jarige moet zijn. Miserable and magical dus…

Everything will be alright
If we just keep dancing like we’re
22, ooh-ooh
22 – Taylor Swift

Deze quote is een stuk luchtiger en toepasselijker, want als ik me onzeker voel, dan zet ik gewoon een lekker nummer op en dans ik alle stress eruit! Dansen is trouwens echt m’n hobby, ik dans al zo’n 10 jaar en volg streetdance/hiphop en high-heels lessen.

Hoewel niet alles wat Taylor in het nummer zingt echt 100% ‘mij’ is, kun je hier lezen wat ze nog meer te vertellen heeft over mijn leeftijd.

2. Fancy – Drake, T.I., Swizz Beatz

Nail done, hair done, everything big
Nails done, hair done, everything big
Oh you fancy huh?
~
You gettin’ ready so I know we gon’ be here awhile
In the bathroom flat irons and nail files
Spending hours in salons on your hairstyles
Fancy – Drake, T.I., Swizz Beatz

Hier kan ik heel kort over zijn: guilty! Ik ben een beauty freak, ga niet de deur uit zonder goede make-up en het liefst ook mooi gestylde haren en gelakte nagels. Ik volg al jaren beautyblogs en heb vroeger altijd bijbaantjes gehad in de cosmeticabranche, waardoor ik nu ook af en toe ook als visagiste werk.

Benieuwd wat Drake hier van vindt? Je leest het hier.

1. Lean On – Major Lazor ft. Mø & DJ Snake

But the night was warm
We were bold and young
All around, the wind blows
We would only hold on to let go
All we need is somebody to lean on
~
What will we do when we get old?
Will we walk down the same road?
Will you be there by my side?
Standing strong as the waves roll over
Lean On – Major Lazor (ft. Mø & DJ Snake)

Dit is zo’n hitje dat ik helemaal grijs gedraaid heb (en nog steeds heel leuk vind). De lyrics staan voor mij symbool voor het belang van vriendschappen en mijn relatie en voor alle leuke en gekke momenten die ik met deze belangrijkste personen in mijn leven heb meegemaakt. Nu ik ben afgestudeerd, met een vaste baan ben gestart en mijn vrienden en partner ook allemaal een druk eigen leven hebben, is het minder vanzelfsprekend dat ik ze vaak zie of spreek. Ondanks dat zijn ze voor mij onmisbaar en kan ik met trots zeggen dat ‘we’re standing strong as the waves roll over’  🙂

De rest van deze lyrics lees je hier.

Hopelijk heb je mij na het lezen van deze post een beetje leren kennen, en voor nog meer mooie music matches kun je Nolala in de gaten houden (want deze 4 nummers zijn natuurlijk nog maar het begin…).

Volg jij ons al?

👍 ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam 😇!)

Volg deze playlist ook op Spotify.

 


– Who’s That Chick? is written by Madonna . / Patrick Leonard / David Guetta / Kinda Vivianne Hamid / Frederic Riesterer / Giorgio Tuinfort © Warner Chappell Music, Inc, BMG Rights Management, Kobalt Music Publishing Ltd., Ole Media Management Lp, Shapiro Bernstein & Co. Inc., 2010
– 22 is written by Martin Max / Johan Karl Schuster / Taylor Alison Swift © Kobalt Music Publishing Ltd., Sony/ATV Music Publishing LLC, 2012
– Fancy is written by Matthew Samuels / Aubrey Graham / Kasseem Dean / Clifford Harris / Avery Chambliss / Noah Shabib / Henry Zant / Aubrey Johnson © Kobalt Music Publishing Ltd., Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group, BMG Rights Management, 2010
– Lean On is written by Thomas Wesley Pentz / William Sami Etienne Grigahcine / Philip Meckseper / Karen Orsted / Martin Bresso / Steve Guess © Kobalt Music Publishing Ltd., BMG Rights Management, Reservoir Media Management Inc, 2015