Mijn baan opzeggen om voor mezelf te beginnen.. het was één van de spannendste beslissingen van mijn leven. Er stond veel op ’t spel, ik zou alle zekerheden kwijtraken en ik moest mijn ideeën én mezelf op de voorgrond zetten; kortom ik moest me héél kwetsbaar gaan opstellen. Allemaal ingrediënten voor een behoorlijk angstaanjagende verandering! Dit trok mij over de streep..

Op het moment dat ik voor deze keuze stond, deed én liet ik al jaren veel om carrière te maken in de muziekindustrie. Ik was onderaan de ladder begonnen bij een platenmaatschappij (lees: veel koffie halen en notuleren), had een zijstap naar TV gemaakt waar ik een stoomcursus marketing kreeg en was al meer dan twee jaar volledig ondergedompeld in een functie als Marketing/Account/Project Manager bij een merkactivatie/event bureau. Grote, uitdagende projecten, een top team en triple A-klanten. Ik kreeg ontzettend veel verantwoordelijkheid, mijn leercurve voelde verticaal en dat alles in een omgeving die draaide om muziek en entertainment, mijn ultieme passies. De lange werkdagen en grote druk die hier bij hoorden namen mijn (sociaal) leven grotendeels over, maar dat was het lange tijd dubbel en dwars waard. Totdat ik op een dag het idee voor mijn start-up kreeg..

Als het op dat moment bij dat idee was gebleven, had ik nu waarschijnlijk nog steeds bij het bureau gewerkt. Het idee was in deze tijd nog maar een fractie van start-up concept dat het nu is, maar het deed iets.

Het bracht me op afstand van de dagelijkse realiteit. Het haalde de dromer in mij naar boven. Ik ging kansen zien. Ik kwam in een soort flow terecht die mij euforisch van enthousiasme maakte en duidelijkheid gaf over wat ik nou écht belangrijk vond in het leven, wie ik wilde zijn. Dit gevoel was zo sterk dat het alle risico’s deed vervagen en mogelijke beren van de weg joeg. Deze flow, mijn passie voor muziek en een hang naar avontuur creëerden dát wat uiteindelijk het verschil heeft gemaakt; een enorme golf lef. En die lef gaf mij een laatste zetje waardoor ik dan toch echt in het diepe durfde te springen.

Laatst hoorde ik Where The Heart Is van HAEVN en werd ik echt even stil. Dit is niet alleen een PRACHTIG nummer, maar het past precies (en dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar ook écht precies!) bij wat ik op dat moment ervoer!

High above the tallest trees
Courage will come your way
It’s the need that burns the trust that shines
When you climb out of the shade

Your high awakes the things you wanna be
Where the air is thin and sweeps you off your feet
Where the heart is
When the light’s at your side
When the faith is ready
No more guidance
Take the leap of your life
As the ground is shaking
Where The Heart Is – HAEVN

1,5 jaar later kan ik zeggen dat dit niet alleen één van de spannendste beslissingen van m’n leven was, maar ook één van de beste. Hoe fijn dat HAEVN me daar soms aan helpt herinneren. 😊

De rest van deze inspirerende lyrics wil je echt niet missen en voor de gehele ervaring zou ik het ook zeker luisteren 👇 (en al helemáál als je twijfelt of je die sprong in ’t diepe moet wagen – GO GO GO!).