De tijd dat we drukke teammeetings in de vergaderzaal hadden, een plekje zochten in het overvolle kantoor voor onze Bila of met z’n allen het broodje van de dag bestelden in de kantine, lijkt alweer eeuwen geleden.

De realiteit van vandaag is dat we weer massaal thuis werken, onze collega’s enkel zien via de webcam en het gesprek bij de watercooler (of waarschijnlijk gewoon de keukenkraan) met onze geliefde voeren.

Hoewel er ook voordelen zitten aan thuiswerken, leidt dit gebrek aan menselijk contact bij mij stiekem ook weleens tot een gebrek aan motivatie of concentratie. Daarom ben ik speciaal voor onze vrienden van Muziek Werkt, een initiatief van BumaStemra en Sena, op zoek gegaan naar 5 liedjes die je nét even die energy boost geven die je nodig hebt wanneer het thuiswerken je in slaap heeft gedut.

Ik zou zeggen: doe er je voordeel mee dat je het volume zo hard kunt zetten als je wil en go for it!

5. Beat Me – Davina Michelle

Davina Michelle schreef Beat Me als officiële titelsong voor de Dutch Grand Prix welke in mei van dit jaar plaatsgevonden zou hebben, maar helaas heeft het liedje nooit over het circuit van Zandvoort kunnen schallen. Ondanks dat de Formule 1 race met een jaar werd uitgesteld, kan de motiverende tekst vandaag wel al extra brandstof op een saaie thuiswerkdag geven.

Give me stress
Give me pressure
Make me crash
And I’ll come back faster

Beat me till I’m in first
Beat me and make me work
I’ll show you what I am worth
So beat me and make me first
Beat Me – Davina Michelle

Met dit liedje werk je de to do’s af in een tempo waar zelfs Max Verstappen jaloers van wordt.

4. Ridin’ Solo – Jason Derulo

Alleen thuiswerken kan ook zo z’n voordelen hebben. Jason Derulo beschrijft in Ridin’ Solo hoe heerlijk het kan zijn om single te zijn, maar ik vind het ook wel heel toepasselijk voor een goede solo-(thuis)werk-flow.

I’m feeling like a star, you can’t stop my shine
I’m loving cloud nine, my head’s in the sky
I’m solo, I’m riding solo
I’m riding solo, I’m riding solo, solo

Toch wel lekker als er niemand aan je bureau staat die je bestookt met vragen of de discussie over jouw werk wil aangaan.

No one to answer to
No one that’s gon’ argue, no

And since I got the hold off me
I’m living life now that I’m free, yeah
Ridin’ Solo – Jason Derulo 

Dit bijeffect van op afstand werken hoeft wat mij betreft nooit meer te veranderen.

3. Plankgas – Snelle feat. Frenna

Al die uren alleen geven ook veel tijd voor zelfreflectie. Het kan ervoor zorgen dat je soms met eigenschappen geconfronteerd wordt die je liever niet had gehad. Snelle en Frenna lopen hier niet voor weg, maar weten deze innerlijke strijd juist om te zetten in iets positiefs. Het geeft ze niet alleen energie, ze gaan zelfs ‘Plankgas’.

Ik zit met niemand maar mezelf in die race
En al m’n day ones zijn er nog steeds

En ik heb zoveel moois om mij heen
Maar ik heb no time to waste

Ja nu gaan we heel hard, plankgas, pon road
Liefde die ik voel die was niet altijd zo
Werken doe ik non-stop in mijn hoofd
Niemand gaat het doen en ik ben liever solo
Plankgas – Snelle feat. Frenna

Innerlijke kracht it is! Mooi!

2. Heading Up High – Armin van Buuren feat. Kensington

Als je de opzwepende beats van Armin van Buuren combineert met de energieke rock van Kensington, kán het haast niet anders dan dat er een powersong ontstaat. Heading Up High heeft een enorm motiverend tempo en de songtekst laat je gewoonweg vliegen..

See, when you’re holding on to all that you can’t, be
Know that all there is to gain lies within arm’s, reach
For the flaw lies in your head not in your heart
See, how the darkest night will soon bring light again

Now we’re heading up high
Where no harm will get in our way
Will we ever touch ground again
Now it’s a long way down
Heading Up High – Armin van Buuren feat. Kensington

Voel jij je inmiddels ook on top of the (thuiswerk)world? Houd dit vast!

1. Something Just Like This – The Chainsmokers feat. Coldplay

De corona-maatregelen brengen werkinhoudelijk helaas ook veel beperkingen met zich mee. Door het minimaliseren van persoonlijk contact en de restricties op het organiseren van events, wordt het niet makkelijker om vakinhoudelijk te excelleren.

Je vraagt je misschien af wat een ogenschijnlijk liefdesliedje als Something Just Like This van The Chainsmokers en Coldplay in dit lijstje doet. Maar als we diep in de lyrics duiken, past het eigenlijk ook wel heel goed bij verwachtingen op de werkvloer.

In dit liedje vergelijkt de hoofdpersoon zich met allerlei mythische figuren en superhelden, maar vindt dat hij niet in dit rijtje thuis hoort.

I’ve been reading books of old
The legends and the myths
Achilles and his gold
Hercules and his gifts
Spiderman‘s control
And Batman with his fists
And clearly I don’t see myself upon that list

Op het gebied van werk is het in deze corona-tijden dus ook heel lastig om heldendaden neer te zetten – tenzij je natuurlijk in de zorg of een ander vitaal beroep werkt. Voor alle ambitieuze kantoorklerken die lichtelijk gefrustreerd raken van de beperkende situatie, kan het helpen om eens goed naar onderstaande te luisteren;

But she said, where’d you wanna go?
How much you wanna risk?
I’m not looking for somebody
With some superhuman gifts
Some superhero
Some fairytale bliss
Just something I can turn to
Somebody I can kiss
Something Just Like This – Coldplay feat. The Chainsmokers

Soms is het goed om de situatie even te accepteren zoals hij is en kun je het beste maar gewoon je verwachtingen naar beneden bijstellen. Soms is ‘goed’ ook gewoon ‘goed genoeg’.

Verder lezen

Nog steeds niet helemaal wakker geschud? Dan kunnen deze 5 mood boosters tegen de Monday Blues je waarschijnlijk wel oppeppen. Of meer songteksten lezen die over de corona crisis (lijken te) gaan? Dit is dé soundtrack van de corona-crisis.

Volg ons!

ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam !)


  • Beat Me is written by Davina Michelle / Sebastiaan Brouwer © Peermusic Publishing, 2020.
  • Ridin’ Solo is written by Jason Joel Desrouleaux / Jonathan Rotem © Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group, 2010.
  • Plankgas is written by Daan J T Ligtvoet / Francis Edusei / Lars S Bos © Universal Music Publishing Group, Peermusic Publishing, 2019.
  • Heading Up High is written by Jan Haker, Niles Vandenberg, Eloi Youssef, Casper Starreveld, Lucas Lenselink, Benno de Goeij & Armin van Buuren, 2016.
  • Something Just Like This is written by Christopher Anthony John Martin / Guy Rupert Berryman / Jonathan Mark Buckland / William Champion / Andrew Taggart © Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group, 2017.

📸: XaouX