Ga jij deze zomer een roadtrip maken? Lekker scheuren over de route du soleil of cruisen aan de Costa del Sol? Een romantische trip voor twee of juist de beest uithangen met je BFFs? George Ezra kiest met Shotgun voor het laatste en als je alleen al naar het liedje luistert, krijg je een ultiem (plaatsvervangend) vakantiegevoel..

‘SHOTGUNNN!!’

Iedereen die een broer(tje) of zus(je) heeft, weet dat je wanneer je ‘SHOTGUNNN!!’ hoort, je eigenlijk al te laat bent. De ‘regel’ is namelijk dat diegene die als eerste bedenkt om dat te roepen, naast vaders of moeders op de bijrijdersstoel mag plaatsnemen.

Waarom roepen we massaal ‘shotgun’ om dit felbegeerde plekje te claimen, vraag je je misschien af? Het verhaal gaat dat dit is ontstaan in het Wilde Westen. Reizen was toentertijd behoorlijk gevaarlijk en om de reizigers in de koets of wagen te beschermen, zat er naast de bestuurder iemand met een vuurwapen – een shotgun. Kwam het reisgezelschap onderweg een overvaller, dief of vijandige indiaan tegen, dan kon deze dappere bijrijder het gezelschap verdedigen. Of dit plekje in deze tijd net zo populair was als nu, is maar de vraag..

(Road)trip down memory lane

Terug naar George! Die maakt geen bange, maar fantastische tijden door in de auto. Wij hebben de lyrics voor je vertaald zodat je niks van zijn muzikale (road)trip down memory lane zult missen..

Inheemse alligator, ik zie je later
Ik moet de weg op, moet de weg op
De zon, hij veranderde in de atmosfeer
Onbekende architectuur
Ik kan hier wel aan wennen

De tijd vliegt voorbij in het geel en groen
Blijf hangen en je zult zien wat ik bedoel
Er is een bergtop waar ik van droom
Als je me nodig hebt weet je waar ik zal zijn

Ik zal shotgun rijden onder de hete zon
Me heel wat voelen
Ik zal shotgun rijden onder de hete zon
Me heel wat voelen

Het zuiden van de evenaar, navigeer het
Ik moet de weg op, moet de weg op
De hele dag diepzee duiken, bikinibroekjes, Lager tops*
Ik zou hier wel aan kunnen wennen

(…)

We hebben er twee voorin
Twee achter
Meevarend
En we kijken niet achterom
Shotgun – George Ezra

Bestemming onbekend

Er wordt online nogal gespeculeerd over waar de roadtrip van George en zijn vrienden zich afspeelt. ‘Yellow and Greenzou verwijzen naar de nationale kleuren van Australië, maar de bergtop van Georges dromen zou volgens fans ook in Zuid-Afrika of Brazilië kunnen staan.

Aangezien George een maand in een Airbnb in Barcelona heeft doorgebracht om inspiratie op te doen voor zijn nieuwste album Staying At Tamara’s (jawel, de eigenaresse van de Airbnb heette Tamara), zouden de creatieve wortels van Shotgun ook in Spaanse bodem kunnen liggen.

Hoe dan ook, volgens mij past dit liedje bij elke onvergetelijke roadtrip dus maakt het eigenlijk ook vrij weinig uit. Turn up the volume & drive!

*Volgens mij bedoelt hij hier Lager biertjes ‘afgetopt’ met een vleugje citroen(limonade), maar het zou ook een tanktop bedrukt met een biermerk kunnen zijn.

Verder lezen?

Meer George Ezra? Eerder schreef hij een hi-la-risch liedje over wraak nemen op je ex! (Een must read als je van Britse humor houdt!)

Of benieuwd naar meer muzikale Life Hacks? Ben jij Unhappy Single, een Klef Koppel een Game Changer of heb jij een friend die maar niet begrijpt dat er geen benefits bij jullie vriendschap horen? Check de links! 👈

Vaker dit soort artikelen lezen?

Volg ons op Instagram of Facebook en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (No worries, no spam! 😇).


– Shotgun is written by Joel Laslett Pott / George Barnett © Sony/ATV Music Publishing LLC, BMG Rights Management, 2018.

📸: Matheus Ferrero