Ben jij ook weleens zo verliefd geweest dat je niet meer helder kon nadenken? Dat het je volledig in zijn greep kreeg en je gewoon niet meer normaal kon doen? En vond je dat best een beetje beangstigend?

De Ierse singer-songwriter Dermot Kennedy beschrijft precies dít in zijn nieuwe single Power Over Me. Het blijkt de ultieme life hack voor iedereen die verblind is door de liefde.

Maakt liefde écht blind?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vraag of het eeuwenoude gezegde “liefde maakt blind” echt waar is. Liefde maakt natuurlijk sowieso niet letterlijk blind, maar figuurlijk eigenlijk ook niet. Verliefdheid kan er wel voor zorgen dat je je crush door een roze bril ziet.

Wetenschappelijk onderzoek wijst namelijk uit dat verliefde koppels positive illusions hebben; ze zien elkaar als dé ideale partner en negatieve eigenschappen worden vaak genegeerd.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet handig om een onrealistisch beeld van je partner te hebben. Dat kan toch niet werken op de lange termijn, zou je denken. Maar niets blijkt minder waar! Partners die het beste in elkaar zien, zouden namelijk juist meer vertrouwen hebben en meer tevreden zijn over hun relatie.

Helemaal hoteldebotel

Dit betekent goed nieuws voor Dermot Kennedy! Uit de (door ons vertaalde) lyrics van zijn nieuwe single blijkt namelijk dat hij helemaal hoteldebotel is op iemand:

Ik wil de koning zijn in jouw verhaal
Ik wil weten wie jij bent
Ik wil dat jouw hart voor mij klopt
Oh, ik
Wil dat je zachtjes voor me zingt
Want dan ontloop ik het donker
Dat is alles wat liefde me ooit geleerd heeft

Oei, het lijkt erop dat Dermot zoveel positive illusions heeft over zijn crush dat hij helemaal niets anders wil dan samen zijn! Hij geeft zich zelfs helemaal aan haar over:

Roep en ik haast me naar je toe
Helemaal buiten adem nu

Jij hebt de macht over mij, mij, mij
Alles wat ik dierbaar heb, woont in die ogen
Jij hebt de macht over mij, mij, mij
De enige die ik ken, de enige in mijn gedachten
Jij hebt de macht over mij (mij, mij)
De macht over mij (mij, mij)
Jij hebt de macht over mij (mij, mij)

Toch uit hij later zijn zorgen over de mogelijke gevolgen van zijn roze bril-visie..

Herinner jij je het meer in het maanlicht?
Herinner jij je hoe je rilde en schitterde?
Ik zal nooit vergeten hoe je eruit zag
Op die avond
Maar ik weet dat tijd me mee zal nemen
Ik weet dat de dag gaat komen
Ik wil gewoon dat de duivel me haat
Power Over Me – Dermot Kennedy

Maar geen zorgen Dermot; liefde die blind maakt is dus zo slecht nog niet!

Meer lezen?

Ben jij helemaal gelukkig met je partner? Dan is Ed Sheeran’s life hack voor kleffe koppels ook een goede life hack voor jou! Ook stelden we eerder een Top 5 van de meest slijmerige liefdesliedjes samen.

Volg ons!

Vaker dit soort artikelen lezen? Volg ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (No worries, no spam! 😇).


– Power Over Me is written by  Dermot Kennedy / Scott Harris / Stephen Noel Kozmeniuk © Warner/Chappell Music, Inc, Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group, 2019.

📸: Pablo Heimplatz