Is je partner vreemdgegaan? Heeft iemand je keihard laten zitten? Heb je gewoon een hekel aan iemand? Je kunt je natuurlijk heel volwassen opstellen en je schouders ophalen, het gesprek aangaan of vergeven & vergeten, maar je kunt je woede ook uiten op een minder geciviliseerde manier. Wraak! Ben je normaal niet zo wraaklustig en heb je geen idee hoe je het moet aanpakken? George Ezra weet raad!

Drawing Board  van George Erza (die we onder andere kennen van ‘Don’t Matter Now’ en ‘Budapest’) klinkt heel vrolijk (lieflijk bijna) en eerder dacht ik dan ook altijd dat het een romantisch nummer was over George die elke keer weer terug naar de tekentafel moest omdat zijn avances niet het gewenste effect hadden. Maar als je naar de lyrics luistert, blijkt niets minder waar! George heeft een enorme heartache en hij laat het er niet bij zitten! Hij zint niet alleen op wraak, maar gaat voor een fatale afloop..

Hij begint met een idee dat behoorlijk doeltreffend zou kunnen zijn;

I’ll fill your pillow case up with snakes
The man eating kind
Though you call your self a women
I doubt it they would mind

Helaas slaapt zijn doelwit met een andere man, dus dit blijkt praktisch onhaalbaar. Dan bedenkt hij een ander listig idee;

You mentioned taking a holiday and I recalled you couldn’t swim
So I booked us scuba diving off the North coast of Belgium

Laten zinken tot de bodem en dan moet op een gegeven moment de zuurstof wel op zijn, zal hij gedacht hebben.. Later blijkt dat hij haar nooit aangespoeld aan de kust vindt, dus er is maar één optie: terug naar de tekentafel!

You said you needed a haircut
I recommended Mr. Todd
Of all the men in this big bad world
He’s perfect for the job
Drawing Board – George Ezra

Of deze ‘kapper’ alleen aan knippen of ook snijden doet, lees je hier.

Een één op één match met mijn leven kon ik (gelukkig) niet bedenken, maar iemand verwensen doen we denk ik allemaal wel eens. Heerlijk om dan helemaal met George mee te gaan en stiekem te gniffelen bij zijn ideeën. Is de beste manier om wraakgevoelens kwijt te raken niet om er heel hard om te lachen?

Heb jij wel eens wraak genomen?

Laat ons weten hoe dat eraan toe ging! ☺