Het leven van een single lijkt soms een aaneenschakeling van vallen en opstaan. Waar veel liedjes over niet-geslaagde liefde dramatische tranentrekkers zijn, vat Passenger dit gevoelige onderwerp in een ironisch liedje zoals alleen een echte Brit dat kan.

Aanstaande woensdag staat hij in de AFAS Live en ik vind dit een goed excuus om The Wrong Direction hier eens te bespreken. Het mag dan niet zijn meest bekende liedje zijn, voor menig single is het waarschijnlijk wel het meest herkenbare.

Britse humor

In The Wrong Direction neemt Passenger je mee in de ups en voornamelijk downs die je kunt doormaken als je op zoek bent naar liefde. De lyrics zijn dubbelzinnig, vol toespelingen en zelfspot. Britse humor in de vorm van een liedje. Heerlijk!

Als je liefdesleven niet altijd over rozen gaat, afwijzingen hun littekens hebben achtergelaten of je na een tegenvaller nóg een keer wordt teleurgesteld, kun je stiekem het volgende gaan denken:

With regret I’m willing to bet and say the older you get
It gets harder to forgive and harder to forget
It gets under your shirt like a dagger at work
The first cut is the deepest but the rest still flipping hurt
You build your heart of plastic
Get cynical and sarcastic
And end up in the corner on your own

Maar dan realiseer je je dat het gras bij de buren altijd groener lijkt..

‘Cos when you’re apart you don’t want to mingle
When you’re together you want to be single
Ever the chase to taste the kiss of bliss
That made your heart tingle
How much greener the grass is
With those rose tinted glasses
But the butterflies they flutter by and leave us on our asses

Al dat relativeren zorgt ervoor dat je besluit toch weer een ommetje te maken op de digitale meat market. Je swipet net zo lang tot je je volgende date geregeld hebt.

Tenzij je een goed excuus hebt natuurlijk..

There’s Fish in the sea for me to make a selection
I’d jump in if it wasn’t for my ear infection

En als je dan weer lekker aan het daten bent, besluit je het deze keer net iets anders aan te pakken. Je toont meer initiatief of juist minder. Je speelt hard-to-get of juist de nice guy/girl. Je houd je in of loopt juist hard van stapel.

Even lijkt het alsof je significant other binnen handbereik is, maar dan blijkt hij toch geen Mr./Mrs. Right, maar Mr./Mrs. Right Now. Ouch!

‘Cos I’d love to feel love but I can’t stand the rejection
I hide behind my jokes as a form of protection
I thought I was close but under further inspection
It seems I’ve been running in the wrong direction
The Wrong Direction – Passenger

Dit refrein lijkt een redelijk pijnlijke rode draad binnen het liedje en aangezien Passenger er mee afsluit zou je kunnen denken dat het ook zijn conclusie is. Toch is dit niet het gevoel dat ik aan The Wrong Direction overhoud.

Hij laat met de vrolijke vibe van dit liedje de ironie zien die bij het vallen en opstaan in de liefde hoort. Je kunt nog altijd beter iets weglachen, dan helemaal niet lachen. Toch?

Verder lezen over de liefde?

Dit lijstje lapt je op nadat je een blauwtje hebt gelopen! Maar het kan natuurlijk ook dat jouw grote liefde op afstand is! Of dat hij/zij een cheating bastard is! Of misschien heb jij na al dat daten wel te maken met geslaagde liefde? ❤

Volg ons

Vaker dit soort artikelen lezen? Volg ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse News Flash! (No worries, no spam! 😇).