Soultunes zijn liedjes die zo goed bij je passen, dat het lijkt of ze voor jou geschreven zijn. Deze week het romantische verhaal van Marie-Claire met You’re The One That I Want – de classic uit Grease, maar dan wel in de uitvoering van de CHANEL N°5-film.

Marie-Claire van Hessen (35) komt oorspronkelijk uit Den Haag maar woont al jaren in Amsterdam. Zes jaar geleden startte ze haar eigen PR-bureau MCPR en inmiddels werkt ze daar met vijf collega’s. Ze heeft een zeer breed klantenportfolio; van een internationaal crowdfunding platform, tot Zorg Obligaties, tot vegan tandpasta.

Zes maanden geleden is ze moeder geworden van Emanuel (die kleine knapperd op de foto 😊) en komend weekend gaat ze trouwen met haar grote liefde Rico. Het was liefde op het eerste gezicht en het is allemaal heel snel gegaan.

Normaal gesproken luistert Marie-Claire eigenlijk alleen naar Dance en verkiest ze muziek zonder tekst boven muziek met zang, maar voor De Grote Dag maakt ze een uitzondering. Ze heeft een liedje gevonden dat perfect bij haar aanstaande past…

Laten we bij het begin beginnen. Hoe hebben Rico en jij elkaar ontmoet?

Marie-Claire: “Twee jaar en drie maanden geleden kwam Rico mijn kantoor binnenlopen. We verhuren onze kantoorruimte ook voor events, heidagen en feesten. Hij kwam op de verjaardag van een vriend. Toen ik hem zag, dacht ik ‘Wow, wat een leuke, knappe man!’

Ik vond hem ook wel oud, haha! Zijn vriend was 50 geworden dus ik verwachtte dat hij ongeveer dezelfde leeftijd zou hebben, maar hij bleek toen 43 te zijn. Tien jaar ouder dan ik.

Op dat moment was ik totaal niet op zoek naar een relatie, ik vond het wel even lekker om vrijgezel te zijn. Maar we werden meteen verliefd en binnen een maand hadden we officieel verkering. Na drie maanden kwam hij al bij me wonen en nog geen anderhalf jaar later is Emanuel geboren. Het was echt alleen maar leuk en dat is het nog steeds.”

Wanneer dacht je; ‘dit is hem’?

“Hij was bij me blijven slapen en nadat we de volgende ochtend gezellig ontbeten hadden, dacht ik: ‘Hij is wel echt heel leuk’.

We hadden zo’n beetje de hele nacht doorgehaald en ik was hartstikke brak, maar hij is die dag nog 160km gaan fietsen. Dat vond ik echt bijzonder. Die dag heb ik al tegen mensen gezegd dat het mijn droomman was.”

Hoe zou je jullie relatie beschrijven?

Rico is super positief, energiek, heeft altijd overal zin in en doet niet te moeilijk. Mensen zeiden altijd: ‘Je moet iemand hebben die helemaal aanvullend is’. Dat is hij juist niet. We vinden heel veel dezelfde dingen leuk, we houden van dezelfde sporten en vinden dezelfde wijn lekker. Hierdoor hebben we geen gezeik of discussies.

We doen veel leuke dingen samen en dat is heel fijn en relaxed. Van sommige stellen kun je een beetje moe worden als ze samen zijn, maar ik denk niet dat mensen dat snel bij ons hebben. Of juist wel, haha. Dat weet ik niet. Maar dan is Emanuel er en die maakt het allemaal weer goed.”

Hoe heeft hij je ten huwelijk gevraagd?

“Vorig jaar in de zomer waren we in Italië bij het eiland Isola Bella, ‘het mooie eiland’. Er staat daar een kasteel en daar ligt een mooie tuin bij, ‘De Tuin der Liefde’.

Ik was zwanger, het was 40 graden en ik had het heel warm. Normaal gesproken heb ik dat soort plekken vrij snel gezien, maar nu wilde ik alles bekijken. Hij zei wel ‘Loop nou even door’, want we moesten de laatste boot terug halen. Op een gegeven moment wilde hij ergens gaan zitten en toen dacht ik ‘Wat is er toch allemaal gaande’?

Hij had een heel verhaal voorbereid en dat kwam er door de zenuwen een beetje stuntelig uit, maar aan het eind ging hij op zijn knieën. Ik heb natuurlijk ‘ja’ gezegd.”

En dan de bruiloft.. hoe gaat het eruit zien?

“De bruiloft vindt plaats in de tuin van mijn ouders. Eerst houden we daar de ceremonie. Anna Drijver, dat is één van mijn beste vriendinnen, is de B.A.B.S. en dan gaat mijn vader speechen. Daarna geven we een groot feest.

We willen niet te veel poespas of gedoe, maar dit liedje vind ik wel één van de belangrijkste elementen van de bruiloft. Het wordt gespeeld wanneer ik de trap af kom en Rico me voor het eerst ziet in mijn jurk. Dit liedje is voor hem.

I got chills, they’re multiplying
And I’m losing control
Cause the power you’re supplying
It’s electrifying!

You better shape up, cause I need a man
And my heart is set on you
You better shape up, you better understand
To my heart, I must be true
Nothing left, nothing left for me to do

You’re the one that I want (you are the one I want)
You’re The One That I Want

Dit liedje zegt voor mij: ‘Jij bent de man voor mij’.

Waar het volgens mij in de liefde om gaat, is dat de ander het beste in je naar boven haalt. Het belangrijkste als je met iemand gaat trouwen, is dat het je energie geeft en je er een beter mens van wordt.”

Verder lezen?

Weet je wie ook zo’n romantisch Soultunes-verhaal heeft? Giel Beelen! Je leest het hier.

Jouw soultunes

Heb jij zelf een Soultunes verhaal dat je wel zou willen delen? Laat een comment achter of stuur een mail naar info@nolala.com en wij nemen contact met je op!

Vaker dit soort artikelen lezen?

Like ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse News Flash! (No worries, no spam! 😇)


– You’re The One That I Want is written by John Farrar.