Jody (38) komt uit Amsterdam en woont samen met haar vriend Roberto en haar zoon Dymar (10). Ze is Global Lead Consumer PR Retail bij Shell en luistert vooral naar Top 40 muziek. Muzikale powervrouwen zijn daarbij favoriet. Op haar Sonos in de keuken kun je regelmatig Sia en Lady Gaga voorbij horen komen, of natuurlijk Britney Spears. Want daar is ze al jaren groot fan van.

Muziek kan behoorlijk heftige emoties bij Jody oproepen. Als ze een liedje mooi vindt, zoekt ze vaak de lyrics erbij en een liedje gaat echt op repeat als ze haar eigen situatie erin herkent.

Zo vond ze ook een liedje dat haar relatie met Roberto perfect beschrijft. Verwacht geen zoetsappige lovesong bij dit stoere koppel, hun lijflied is Issues van Julia Michaels. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien wat merkwaardig, maar het is romantischer dan je misschien zou verwachten..

Issues van Julia Michaels is jullie lijflied, vertel!

“Roberto, mijn hete peper, ontmoette ik 3,5 jaar geleden via Happn. We hadden blijkbaar allebei geen leeftijdsgrens ingesteld, want ik was 35 en hij 21 en we waren gematcht. Nadat we een tijdje hadden gechat, was ik op de Parade en toen kwam hij daar ook naartoe. Ik had al wat borreltjes op en na 15 minuten stonden we intens te zoenen.

Die avond zijn we nog naar twee clubs gegaan en toen we op het Leidseplein stonden, zei hij: ‘Volgens mij ben jij net zo f*cked up als ik’. Dat had hij goed inschat, haha!

We zijn de rest van het weekend samengebleven en na een maand woonden we samen. Sindsdien zijn we onafscheidelijk en hebben we ook nog steeds onze issues.”

Wat herken je van jezelf en jullie relatie in het liedje?

Issues gaat over Roberto en mij, het is ons lijflied. Als we ooit gaan trouwen, draaien we het als ik naar het altaar loop.

Ik kan er niet veel anders van maken dan dat ik veel issues heb. Ik heb behoorlijk veel meegemaakt, mijn vader is overleden toen ik jong was, ik heb verkeerde vriendjes gehad, ik heb een eetstoornis en ben bang voor afwijzing. Dit maakt me geen gemakkelijk persoon, maar het maakt me wel mens.

I’m jealous, I’m overzealous
When I’m down, I get real down
When I’m high, I don’t come down

Ik kan door mijn issues soms echt down zijn, maar ik kan ook heel goed in mijn vel zitten. Ik houd van gekkigheid en ben dan ook behoorlijk aanwezig. Ik kan dan denk ik veel geven en maak vaak de gekste dingen mee.

I get angry, baby, believe me
I could love you just like that
And I could leave you just this fast

‘And I could leave you just this fast’ is één van de weinige zinnen die voor mij absoluut niet klopt, want ik ben juist heel loyaal. Ik ga helemaal op in relaties en heb bij Roberto het gevoel dat we zijn samengesmolten vanaf de eerste dag.

But you don’t judge me
‘Cause if you did, baby, I would judge you too

We hebben allebei onze issues, maar het mag er allemaal zijn. We kunnen overal over praten en verzanden niet in ruzies of scheldpartijen. We kijken er samen naar, maar hebben er geen mening over.

‘Cause I got issues
But you got ’em too

De mooiste regel vind ik de volgende:

So give ’em all to me
And I’ll give mine to you

Als je al jouw issues aan mij geeft, geef ik al mijn issues aan jou. Op het eerste gezicht lijkt dit liedje misschien een onwijze f*cked up relatie te beschrijven, maar ik denk dat het feit dat je elkaar ondanks de imperfecties ook mooi kunt vinden, juist de basis van iets heel bijzonders is.

Roberto helpt me bijvoorbeeld enorm bij mijn eetstoornis. Hij is een echte Bourgondiër, voor hem hoort een wijntje bij het eten en hij houdt ervan om te koken met veel olijfolie. Hij heeft me veel dingen leren eten die ik eerder niet at.

Andersom ben ik natuurlijk wat ouder dan hij en heb ik wat meer ervaring met bepaalde issues. Zo kan ik hem helpen met zijn faalangst en prestatiedrang, zoals iemand van zijn eigen leeftijd dat waarschijnlijk niet zou kunnen. Dus daarin versterken we elkaar.

Bask in the glory
Of all our problems
‘Cause we got the kind of love
It takes to solve ’em

Issues – Julia Michaels

Met de liefde voor elkaar kun je alle problemen die je in je leven tegenkomt, oplossen. Wat ik daarbij heel mooi vind, is dat ze zegt dat je die issues in zijn volledige glorie durft te zien. Ik zou mijn eetstoornis bijvoorbeeld heel erg kunnen verbloemen, maar het heeft me ook gevormd tot wie ik nu ben. En ik ben trots op waar ik nu sta.

Problemen worden vaak erg verdoezeld, er wordt niet over gepraat omdat het je een minder succesvol persoon zou maken. Daar ben ik niet van! Hang die vuile was maar buiten, laat het wapperen in de wind! Vanuit daar kun je elkaar namelijk helpen om een betere versie van jezelf te worden.

Het is niet zo dat ik Roberto nodig heb om compleet te zijn, we zijn allebei al compleet op zich. We hebben alleen allebei onze uitdagingen en daar kunnen we samen beter mee omgaan dan alleen.”

Zijn er mensen die je aanraadt om eens naar dit liedje te luisteren?

“Ja, aan iedereen die denkt dat Instagram-relaties echt zijn en daardoor hun eigen relatie minder waarderen.

Mijn ex merkte ooit op dat koppels die helemaal in love lijken op Instagram, koppels die het er zo dik bovenop leggen dat je er bijna jaloers van wordt, vaak snel weer uit elkaar gaan. Die foto’s zijn vaak niet echt, er kan van alles aan zo’n foto vooraf zijn gegaan.

Ik denk dat Issues van Julia Michaels zo’n enorme hit is geworden, omdat het zo eerlijk is en herkenbaar voor veel mensen. Iedereen heeft wel een issue. Dus ik zeg tegen iedereen met een relatie: ‘Weg met Michael Buble, Issues is de ultieme lovesong!’”

Verder lezen

Nu ook wel heel benieuwd naar hete peper Roberto geworden? 🌶 Hij deelde eerder ook zijn Soultunes All I Do Is Win van dj Khaled met me! Wij hebben nog veel meer van zulke bijzondere Soultunes verhalen mogen delen, hier vind je een overzicht.

Jouw soultunes

Heb jij zelf een Soultunes verhaal dat je wel zou willen delen? Laat een comment achter of stuur een mail naar info@nolala.com en wij nemen contact met je op!

Vaker dit soort artikelen lezen?

Volg ons dan op Facebook en Instagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief (no worries, no spam 😇)


– Issues is written by Julia Michaels / Justin Tranter / Benny Blanco / Mikkel Eriksen / Tor Erik Hermansen © Warner/Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group, Sony/ATV Music Publishing LLC, 2017.
📸: XaouX