Iedereen is/wordt weleens gedumpt. De één iets vaker dan de ander. Soms is het een kwestie van dagen voordat je weer de oude bent, soms kost het je maanden of zelfs jaren. Een gebroken hart.. daar kan ik over meepraten! Van nét te laat zijn omdat hij iemand anders heeft ontmoet, tot geen tijd omdat zijn nieuwe onderneming al zijn tijd opslokt, tot een ex die toch nog geen verleden tijd blijkt te zijn, tot een midlife crisis.. ik zou er een boek over kunnen schrijven.

Net als met elk ander leed dat je overkomt, overleef je elk hartzeer wel weer. Even denk je dat het nooit meer goed gaat komen, je voor altijd single zal blijven en je echt nooit meer zal kunnen lachen om het leven. Maar na een tijdje realiseer je je altijd wel wel dat je weer ok bent. Niks mis met op je smoel gaan.. zo lang je maar weer opstaat is mij altijd geleerd.

En dan hebben we het nu nog ‘maar’ over een gebroken hart.. In de TED talk van Dan Gilbert beschrijft hij wat er met je levensgeluk gebeurt als je verlamd raakt. Maar hij beschrijft ook wat er gebeurt als je de loterij wint! Kennelijk schikken wij ons volledig naar ons lot en zijn we altijd na een half jaar weer even gelukkig als voordat de levensveranderende gebeurtenis plaatsvond. Ik vind dit zo bijzonder!

Toen ik een tijdje geleden aan het bijkomen was van een break-up, stuurde een vriendin van mij Elastic Heart van Sia. Echt mooi hoe zij het thema veerkracht heeft weten te vangen in rake lyrics en een prachtige sound.

And another one bites the dust
Oh, why can I not conquer love?
And I might have thought that we were one
Wanted to fight this war without weapons

And I wanted it, I wanted it bad
But there were so many red flags
Now another one bites the dust
Yeah, let’s be clear I’ll trust no one

You did not break me
I’m still fighting for peace

I’ve got thick skin and an elastic heart
But your blade it might be too sharp
I’m like a rubber band until you pull too hard
I may snap and I move fast
But you won’t see me fall apart
Cos I’ve got an elastic heart
Elastic Heart – Sia

Wat mij betreft een aanradertje om de rest van de lyrics ook nog even te lezen!

Verder lezen

Ben jij single en begeef je je in de dating jungle? Dan komt dit je waarschijnlijk wel bekend voor! Heb je een blauwtje gelopen? Dan lapt deze muziek je op! Of is je partner vreemdgegaan, dan herken je je hier wel in. ❤

Volg ons!

👍 ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam 😇!)