Heb jij hem al gezien? De nieuwe Beauty and the Beast met de real-life princess Emma Watson? Al sinds mijn jeugd word ik zo gelukkig van Disney films, en met name van Disney liedjes! In Disney-films zit vaak zulke ontzettend mooie muziek, zowel qua sound als qua lyrics. Beauty and the Beast is natuurlijk een prachtig liefdesverhaal, en dat is goed terug te horen in de liedjes.

Eén van de mooiste liefdesliedjes uit de film, zowel in het origineel als in de 2017-remake, vind ik het liedje ‘Something There’ (of voor de mensen zoals ik, die altijd de Nederlandse versie keken: ‘Er is iets’). Op dit moment in de film neemt het verhaal een onverwachte wending: Belle en het beest merken dat ze elkaar eigenlijk wel aantrekkelijk vinden. Ze vinden opeens toenadering tot elkaar terwijl ze dat nooit hadden verwacht.

There’s something sweet and almost kind
But he was mean and he was coarse and unrefined (Meisjes plagen, kusjes vragen!)
And now he’s dear and so unsure
I wonder why I didn’t see it there before  

New and a bit alarming
Who’d have ever thought that this could be?
True that he’s no Prince Charming
But there’s something in him that I simply didn’t see

Ben jij wel eens geschrokken omdat je dacht dat je iemand niet kon uitstaan, maar dat ineens bleek dat je diegene eigenlijk wel zag zitten? Ook al vond je hem altijd een 🍆 en definitely no prince-charming, zodra je zijn zachte en kwetsbare kant zag, merkte je dat hij eigenlijk wel meeviel. Als iemand zijn ware aard laat zien, de stoere jongenspraat en het macho-gedrag loslaat en gewoon zichzelf is, kan je PATSBOEM verliefd worden, net als Belle!

It’s so peculiar
Wait and see

We’ll wait and see
A few days more

There may be something there that wasn’t there before
Beauty and the Beast – Something there

Gelukkig nemen Belle en het beest het zich voor om het even rustig aan te doen. In het geval van Belle was de overschakeling namelijk wel héél groot; het ene moment zit ze nog opgesloten in een kerker, het volgende is ze de prinses des huizes! Het kan nooit kwaad om elkaar beter te leren kennen en de tijd te nemen, maar als de liefde zo inslaat is, kan dat heel moeilijk zijn!

Wat ik het mooiste vind aan deze film, is dat het Belle uiteindelijk helemaal niks lijkt uit te maken dat het beest eigenlijk een intense hottie blijkt te zijn. Ze wordt verliefd op zijn persoonlijkheid, zijn kwetsbaarheid en zijn zorgzaamheid (Hij geeft haar een hele bibliotheek cadeau!! 😍). Terwijl hij eruitziet als een beest is ze al verliefd en wanneer ze zijn verborgen goddelijke uiterlijk eindelijk te zien krijgt, maakt dat helemaal geen verschil in haar gevoelens voor hem.. Liefde maakt blind, en je ziet the one nooit aankomen. En Disney-liefde, dat is echte liefde!

Lees hier de rest van het prachtige liefdesverhaal.

👑 WIN WIN WIN 👑

JAAA! Wij mogen 3 soundtracks van Beauty And The Beast weggeven! Hoe maak je kans? Ga naar onze Facebook of Instagram, tag een vriend en laat ons weten welke real life Disney prins of prinses hij/zij is en maak kans op de prachtige soundtrack!
(De actie loopt tot en met dinsdag 18 april dus wees er snel bij!)


[UPDATE]

Deze actie is helaas afgelopen, de winnaars zijn persoonlijk op de hoogte gesteld. Houd Nolala in de gaten voor meer acties!


Verder lezen over filmmuziek? Check Top 5: Movie Music Matches