Het kan je gewoon niet ontgaan zijn.. Adele was in ‘t land! De afgelopen week heeft ze 4 weergaloze shows gegeven in de Ziggo Dome en gisteren had ik het geluk dat ik erbij kon zijn! Het was een bijzondere avond en bij één nummer kreeg ik écht een brok in m’n keel..

Wie herkent zich niet in de muziek van Adele? Zo’n beetje het gehele album 21 gaat over heartbreaks (“I’m going to sing many sad songs tonight”) en voor mij is One And Only de beste match.

Voor mijn eerste baan reisde ik dagelijks van Amsterdam naar Hilversum met de fiets, metro, trein en bus. Eerst waren dit absoluut mijn minst favoriete uurtjes van de dag, maar dat veranderde toen ik mijn oog had laten vallen op een jongen die elke dag deze zelfde uitdaging met het OV aan ging.

Hij werkte in het kantoor naast mijn kantoor en met een beetje geluk lonkten we zowel ’s ochtends als aan het eind van de dag naar elkaar. Lonken werd lachen en lachen werd flirten. En dat duurde zo’n 8 maanden. Totdat.. ik een nieuwe baan kreeg! Ai, dat zou betekenen dat er een einde zou komen aan deze spannende momenten met Le Garcon du Bus (ja, ik was er inmiddels achter dat hij uit Frankrijk kwam). Dat ging natuurlijk niet gebeuren!

Ik trok mijn stoutste schoenen aan, verzamelde al mijn moed en sprak hem op een vrijdagmiddag aan. Oh, wat vind ik het jammer dat ik me die openingszin niet meer kan herinneren, want hij moet legendarisch geweest zijn.. Maar goed, het ijs was gebroken, ik wist ein-de-lijk zijn naam en we hadden een awkward, maar leuk gesprek.

Die gesprekjes herhaalden zich in mijn resterende weken en op mijn laatste werkdag vroeg ik hem of hij een keer iets wilde gaan drinken (Jeeeeeeetje.. was dit nou een man?!), hij was gelukkig wel zo assertief om mijn nummer te vragen en kopte de date een weekje later in.

De date was FAN-TAS-TISCH en de 3 dates die daar binnen een week op volgden ook. Ik was natuurlijk op slag verliefd op deze droomman en hij leek net zo enthousiast als ik. Totdat hij op van de één op de andere dag niets meer van zich liet horen. Ik heb hem gesmst, geFacebookt, zelfs gebeld.. geen reactie.

En toen luisterde ik naar One And Only….

I dare you to let me be your, your one and only
Promise I’m worth it
To hold in your arms
So come on and give me a chance
To prove I am the one who can walk that mile
Until the end starts

If I’ve been on your mind
You hang on every word I say
Lose yourself in time
At the mention of my name
Will I ever know ho wit feels to hold you close
And have you tell me whichever road I choose, you’ll go
One and Only – Adele

Hoe deze love story is afgelopen? Na 3 maanden nam hij contact met me op en zei hij dat hij het idee had dat hij iets uit te leggen had (Joh!). Hij kwam net uit een relatie van 7 jaar en zei dat hij helemaal verliefd op me was geworden en niet wist wat hij hiermee aan moest. Nu was het anders en wilde hij graag een tweede kans. Na wat wikken en wegen besloot ik hem die te geven, maar 3 dagen later kreeg deze man weer koude voeten en bleek hij er toch niet klaar voor. Gelukkig had hij deze keer wel de ballen om me dat te melden, maar toen werd One And Only nog toepasselijker..

Inmiddels weet ik dat liefde blind kan maken en inmiddels heb ik deze man mijn Cold Shoulder gegeven. Maar toen Adele dit nummer gisteren zong, moest ik stiekem toch wel even slikken. Tegelijkertijd keek ik naar die ontzettende power vrouw op het podium en realiseerde ik me; she’s been there too.

Lees hier de rest van de lyrics.