It’s beginning to look a lot like Christmas… De feestdagen staan weer voor de deur! Als je de commercie en media moet geloven, is ‘gezellig samenzijn met vrienden en familie’ alles wat het klokje tingelt met Kerst. Maar de realiteit kan heel anders zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een dierbare moet missen of er dingen zijn in je leven die niet lopen zoals je zou willen, is dat met Kerstmis vaak extra pijnlijk.

Voor iedereen die niet zo’n Merry Christmas tegemoet gaat, stelden we mede namens Muziek Werkt, een initiatief van Buma Stemra en Sena, een playlist samen met 5 hartverwarmende liedjes. Steek je dierbare hiermee een hart onder de riem of zet hem zelf op repeat; dat helpt vast een beetje om de feestdagen wat vrolijker te maken.

5. Arms Open – The Script

Als een vriend(in) of familielid het moeilijk heeft, kun je je soms best een beetje machteloos voelen. Je zou zijn of haar pijn het liefst overnemen, maar dat kan nou eenmaal niet. In Arms Open laat The Script zien dat je in zo’n geval toch veel voor iemand kunt betekenen:

I can’t unfeel your pain
I can’t undo what’s done
I can’t send back the rain

But if I could I would
My love, my arms are open

So when you feel like you can’t take another round of being broken
My arms are open
And when you’re losing faith and every door around you keeps on closing
My arms are open
Arms Open – The Script

Een luisterend oor, liefdevolle knuffel of uitnodiging voor het Kerstdiner kan in eenzame tijden al een wereld van verschil maken.

4. Army – Ellie Goulding

Het is altijd fijn om er niet alleen voor te hoeven staan, maar met je beste vriend(in) aan je zijde sta je net even wat sterker. Ellie Goulding schreef een ode aan haar beste vriendin Hannah, die al sinds de middelbare school haar rots in de branding is. In Army legt ze uit wat Hannah voor haar betekent:

We both know what they say about us
But they don’t stand a chance because
When I’m with you
When I’m with you
I’m standing with an army
Army – Ellie Goulding

Met je beste vriend(in) kun je álles aan!

3. Ain’t No Mountain High Enough – Marvin Gaye & Tammi Terrell

In nood leert men zijn vrienden kennen. Een stokoud gezegde dat door de jaren heen niet minder waar is geworden. Marvin Gaye en Tammi Terrell schreven er hun klassieker Ain’t No Mountain High Enough over:

Remember the day I set you free
I told you you could always count on me darling
From that day on, I made a vow
I’ll be there when you want me
Some way, some how

‘Cause baby there ain’t no mountain high enough
Ain’t no valley low enough
Ain’t no river wide enough
To keep me from getting to you babe
Ain’t No Mountain High Enough – Marvin Gaye and Tammi Terrell

Een echte vriend of vriendin staat altijd voor je klaar, ook als je het tijdens Kerst niet zo ziet zitten. That’s what friends are for!

2. Memories – Maroon 5

Wanneer er tijdens Kerst een belangrijk persoon aan de dinertafel ontbreekt, wil je daar misschien wel bij stilstaan. In Memories doet Maroon 5 dat op een mooie manier:

Here’s to the ones that we got
Cheers to the wish you were here, but you’re not
Cause the drinks bring back all the memories
Of everything we’ve been through

Toast to the ones here today
Toast to the ones that we lost on the way

‘Cause the drinks bring back all the memories
And the memories bring back
Memories bring back you

Memories – Maroon 5

Door fijne herinneringen op te halen en op je dierbaren te proosten, zijn ze er toch een beetje bij. Cheers!

1. Have It All – Jason Mraz

Kerst is ook de tijd van het terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitblikken op een nieuw jaar. Met Have It All van Jason Mraz wens jij je dierbaren alvast een heel goed 2020.

Well here’s to the hearts that you’re gonna break
Here’s to the lives that you’re gonna change
Here’s to the infinite possible ways to love you
I want you to have it

Here’s to the good times we’re gonna have
You don’t need money, you got a free pass
Here’s to the fact that I’ll be sad without you
I want you to have it all
Have It All – Jason Mraz

Nou, wij zeggen alvast proost op het nieuwe jaar vol nieuwe kansen!

Zeg het met een songtekst

Wat spreekt de kerstgedachte nu mooier uit dan het laten horen van een liedje met hartverwarmende lyrics? Zet het op een kerstkaart of haal het aan in een speech aan het diner, dan geef je misschien wel een lichtpuntje in de donkere kerstdagen.

Verder lezen

Heet jouw dierbare een gebroken hart? Deze mannen ook! En ze schreven er mooie muziek over! Ken je iemand met een burn-out? Dan zal hij/zij zich hier misschien wel in herkennen. Heeft jouw vriend(in) het niet per se moeilijk, maar wil je hem/haar wel een compliment maken, doe dan hier inspiratie op!

Volg jij ons al?

👍 ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam 😇!)

 


– Arms Open is written by Adam David David Messinger / Daniel John O’donoghue / Mark Anthony Sheehan / Nasri Tony Atweh © Sony/ATV Music Publishing LLC, Global Talent Publishing, Spirit /Global Talent Music, 2017.
– Army is written by Ali Payami / Savan Kotecha / Max Martin / Ellie Goulding © Warner Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group, Global Talent Publishing, BMG Rights Management, 2016.
– Ain’t No Mountain High Enough is written by Valerie Simpson / Nickolas Ashford © Sony/ATV Music Publishing LLC, 1967.
– Memories is written by Adam Levine / Jacob Hindlin / Jonathan Bellion / Jordan Johnson / Michael Pollack / Stefan Johnson / Vincent Ford © BMG Rights Management, Universal Music Publishing Group, 2019.
– Have It All is written by Becky Gebhardt / Mai Bloomfield / Mona Tavakoli / Chaska Potter / Jacob Kasher / David Hodges / Jason Mraz © Kobalt Music Publishing Ltd, 2018.