Zelden worden lyrics zo letterlijk genomen als bij de nieuwe single In My Feelings van Drake. ‘Kiki, do you love me? Are you riding?’ bracht massa’s mensen ertoe uit een rijdende auto te stappen, hun beste dance moves te laten maken en deze vervolgens op social media te delen. Altijd leuk die viral social challenges, maar bij mij rijst meteen de vraag: wie is Kiki? En houdt ze echt van Drake?

Drizzy from the block

Wederzijdse liefde of niet, Drake lijkt in ieder geval wel sterke gevoelens te hebben. In My Feelings is namelijk een echte lovesong aan Kiki. In de coupletten probeert Drizzy haar voor zich te winnen. Hoe? Eerst benadrukt hij dat hij (net als Jenny from the block Lopez) zo lekker gewoon is gebleven.

Look, the new me is really still the real me

Later gooit hij het over een andere boeg en laat hij City Girls wat lines droppen over een extravagante lifestyle en zijn ‘net-net-net worth’.

Two bad bitches and we kissin’ in the Wraith
Kissin’-kissin’ in the Wraith, kiss-kissin’ in the Wraith

I need that black card and the code to the safe

I show him how that neck work
Fuck that Netflix and chill — what’s your net-net-net worth?

Een Wraith is een super pricy Rolls Royce en met ‘black card’ doelen de dames op de super exclusieve American Express Centurion credit card.

Ook haalt hij samples aan van Lil Wayne, Magnolia Shorty en een quote uit hiphop tv-serie Atlanta:

I don’t even care, I need a photo with Drake
Because my Instagram is weak as fuck

Kiki, KB, Resha, J.T.

Maar dit is allemaal niet waar de wereldwijde fuss vandaan komt. In My Feelings is het meest besproken liedje van ’t moment dankzij het refrein:

Kiki, do you love me? Are you riding?
Say you’ll never ever leave from beside me
‘Cause I want ya, and I need ya
And I’m down for you always
In My Feelings – Drake 

Kiki’ wordt in andere coupletten vervangen door ‘KB’, ‘Resha’ en ‘J.T.’ Wie zijn deze mensen van wie Drake wil weten of ze warme gevoelens voor hem hebben?

J.T. en ‘Resha verwijzen naar de City Girls; het eerder besproken duo bestaande uit J.T. en Yung Miami. ‘Resha is een afkorting van Caresha, de echte naam van Yung Miami.

Maar wie is nou Kiki?

Wie is nou Kiki of Keke? Hier gaan online verschillende theorieën over de ronde. Volgens sommige fans zou het om de Canadese zangers/TV persoonlijkheid Keshia ‘Keke’ Chanté gaan.

Volgens XXL Mag zouden ze, toen Draken nog maar 14 was, gedate hebben. In 2013 zegt hij hierover in haar TV programma 106 & Park:

“You were one of my first crushes, and a lot of people might not know this, but I actually rapped about you before.”

In april plaatste Keshia de volgende tweet:

1+ 1 = 2 zou je zeggen! Maar.. waar slaat KB dan op? Keshia’s achternaam begint met een C.

Is dit KB?

Wie wel de initialen ‘KB’ draagt, is social media personality K’yanna Barber. Al sinds 2016 gaan geruchten over een romantische link tussen het koppel en vorig jaar werden ze door roddelwebsite Lipstick Alley samen gespot.

K’yanna gooide olie op het roddel-vuur door de Drake’s lyrics in de volgende tweet te quoten:

Hmm.. Drizzy houdt zijn kaken stijf op elkaar dus voorlopig blijft het gissen wie zijn muze is en of ze van hem houdt. Wie dat in ieder geval wel doen, zijn artiesten als DJ Khaled, Dua Lipa en Will Smith. Kijk de nieuwe video uit tot het einde want daarin zie je hun Kiki Dance Challenges:

Verder lezen

Wist je dat artiesten vaak in liedjes naar elkaar verwijzen? Ed Sheeran en Ellie Goulding schreven bijvoorbeeld de teleurstelling over hun (vermeende) affaire van zich af in hits. Beyoncé wijdde een heel album aan het vreemdgaan van Jay-Z en manlief ging door ’t stof in twee eigen releases. Check de links als je benieuwd bent naar de verhalen.

Vaker dit soort artikelen lezen?

Like ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse News Flash! (No worries, no spam! 😇)


– In My Feelings is written by Aubrey Drake Graham / Noah Shebib © Sony/ATV Music Publishing LLC, 2018.

📸Unknown, still from music video.