De Tweede Kamer verkiezingen, vandaag is de dag! Ben jij al naar de stembus geweest? Of weet je het nog niet zeker en zweef je nog? Geen paniek! Luister de liedjes in deze top 5 en je komt er vanzelf achter welke partij het best bij jou past!

5. GROENLINKS – Changes

Jesse Klaver is in de publieke opinie omgedoopt tot ‘ Jessias’. Zelfs in the Guardian wordt gesproken over de ambitieuze veranderingen die meneer Klaver wil doorvoeren! De onweerstaanbare jonge politicus met opgerolde mouwen en torenhoge ambities hamert op verandering. Hij wil veranderen hoe we met de planeet omgaan, hoe we met elkaar omgaan, maar ook hoe er politiek wordt bedreven. Oftewel: alles moet anders. En hij probeert zijn idealen te realiseren door de jonge generatie aan te spreken als een soort famous rockstar. Hoe bizar dat een politicus de AFAS Live kan uitverkopen!!

Ch-ch-ch-ch-changes
(Turn and face the strange)
Ch-ch-changes
Don’t want to be a richer man
Ch-ch-ch-ch-changes

(Turn and face the strange)
Ch-ch-changes
Just gonna have to be a different man
Time may change me
But I can’t trace time 

And these children that you spit on
As they try to change their worlds
Are immune to your consultations

They’re quite aware of what they’re going through
Changes – David Bowie

Bowie zingt in dit liedje over de veranderingen die hij als mens doormaakt, maar hij heeft het ook over veranderingen die hij wil zien in de samenleving. Hij wil dat verandering omarmd wordt, en vindt dat de jonge generatie de kans moet krijgen om de wereld te veranderen. Het is alsof de Jessias himself dit geschreven heeft!!

Lees hier meer over de Ch-ch-ch-ch-changes van David Bowie.

4. Partij voor de Dieren – Earth Song

De Partij voor de Dieren, met de fierce front woman Marianne Thieme aan het roer, staat voor veel meer dan dierenwelzijn alleen. Toch kunnen we door de naam van deze partij niet om dit thema heen.

Michael Jackson voorzag dit al in 1995 toen hij zijn ode aan de dieren, het klimaat en de planeet uitbracht. Wat mij betreft kan dit liedje anno 2017 prima als soundtrack voor de Partij voor de Dieren gebruikt worden!

What about the bleeding Earth
(What about us)

Can’t we feel it’s wounds
(What about us)
What about nature’s worth
(Oooh, oooh)
It’s our planet’s womb
(What about us)
What about animals
(What about it)
We’ve turned kingdoms to dust
(What about us)
What about elephants
(What about us)
Have we lost thier trust
(What about us)
Earth Song – Michael Jackson

Dit liedje gaat letterlijk over de desastreuze invloed van mensen op dieren, het klimaat, de planeet, maar ook op elkaar! Marianne Thieme strijdt in haar campagne voor het bereiken van de humanitaire idealen van haar partij: voor mens én dier.

Ben je nog niet overtuigd? Hier lees je de rest van deze supergroene lyrics.

3. PVV – Follow The Leader

De PVV is anders dan de andere partijen in dit lijstje, omdat het officieel een eenmanspartij is. Dat betekent dat Geert Wilders het enige lid is van de partij, en geen andere leden toestaat. De betrokkenen bij de partij scharen zich achter ‘de leider’ Geert Wilders en zijn partijprogramma op A4-formaat. De stellingen van Wilders strekken zich uit over het gehele politieke spectrum, en zijn soms zeer rechts en soms juist zeer links. Om deze redenen is dit lied een super toepasselijke theme-song voor Geert Wilders:

Follow the leader, leader, leader, follow the leader
Follow the leader, leader, leader, follow the leader
Follow the leader, leader, leader, follow the leader
Follow the leader, leader, leader, follow the leader
Left, right, left, right
Left, right, left, right
Left, right, left, right
Left, right, left, follow
Follow the Leader – Soca Boys

Jump, wave & lees de rest van de lyrics hier.

2. D66 – Freedom

De bekendste speerpunten van de D66 vind je in hun toewijding aan onderwijs, cultuur en tolerantie. In deze campagne hebben we lijsttrekker Alexander Pechtold ook vaak horen zeggen dat hij een enorme optimist is, en dat hij vrijheid een enorm belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en identiteit vindt. Kortom: Stay in school and celebrate freedom!! En niemand kan dat beter verwoorden dan de funky Pharrell Williams:

Your first name is Free
Last name is Dom
We choose to believe
In where we’re from

Man’s red flower
It’s in every living thing
Mind, use your power
Spirit, use your wings
Freedom!
Freedom – Pharrell Williams

Lees hier verder.

1. VVD – Billionaire

Onze huidige premier, Mark Rutte, wil natuurlijk dolgraag na de verkiezingen wéér leiding geven aan de regering. Rutte heeft Nederland door de economische crisis moeten leiden, en daarom is het niet gek dat de VVD erg gericht is op economische vooruitgang, vrije markt en welvaartstoename. Het gepraat over cijfertjes en financiële berekeningen is duizelingwekkend complex. Maar het is eigenlijk heel simpel; kun je je in deze monsterhit van Bruno Mars vinden? Dan is de VVD is echt iets voor jou!

I wanna be a billionaire so fuckin’ bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

 Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night
Oh, I swear the world better prepare
For when I’m a billionaire
Billionaire – Travie McCoy ft. Bruno Mars

We dromen er allemaal wel eens stiekem van om miljardair te zijn! Mark Rutte misschien ook wel. Het is in elk geval heel goed om te horen dat Nederland zich uit de crisis aan het werken is. Wat zal er gebeuren na de verkiezingen van vandaag?

Lees hier meer over de dagdromen van Travie McCoy en Bruno Mars.

Volg jij ons al?

👍 ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam 😇!)

 

[Disclaimer: de volgorde van deze nummers is geheel willekeurig, at random, onder streng toeziend oog van de notaris tot stand gekomen. Nolala is op geen enkele manier verantwoordelijk te houden voor je daadwerkelijke stem tijdens deze verkiezingen 😉]

Volg deze playlist op Spotify.

 


– Changes is written by David Bowie © Sony/ATV Music Publishing LLC, BMG Rights Management, Royalty Network, 1971
– Earth Song is written by Michael Jackson © Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group, BMG Rights Management, Songtrust Ave, 1995
– Follow The Leader is written by Jerry Bloodrock / Celite Evans / Richard Fowler / Nigel Timothy Lewis / Charles Pettiford / Gregory Carlton Wigfall © Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group, BMG Rights Management, 1998
– Freedom is written by Pharrell Williams / Anthony Shawn Criss / Keir Gist / Vincent E. Brown © Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner Chappell Music, Inc, 2017
– Billionaire is written by Travis Mccoy / Bruno Mars / Philip Lawrence / Ari Levine © WB Music Corp., Emi April Music Inc., Bughouse, BMG Gold Songs, Round Hill Songs, Thou Art The Hunger, Round Hill Music, Roc Nation Music, Music Famamanem LP, Northside Independent Music Publishing LLC, Mars Force Music, Music Famamanem, Art For Art’S Sake Music, 4daytheorymusic, Toy Plane Music, Art For Arts Sake, BMG Firefly, Northside Independent Pub., WB MUSIC CORP, W B MUSIC CORP, EMI APRIL MUSIC INC, MUSIC OF WINDSWEPT OBO BUGHOUSE, WB MUSIC CORP OBO ROC NATION MUSIC, NORTHSIDE INDEPENDENT MUSIC PUBLISHING, LLC, EMI APRIL MUSIC INC OBO ROC NATION MUSIC, EMI APRIL MUSIC INC OBO MUSIC FAMAMANEM PUBLISHING LP, MUSIC OF WINDSWEPT OBO MARS FORCE MUSIC, BUGHOUSE OBO TOY PLANE MUSIC, BUGHOUSE OBO ART FOR ART’S SAKE, ROUND HILL SONGS ARTHOUSE ENTERTAINMENT, EMI APRIL MUSIC INC OBO 4DAYTHEORYMUSIC, WB MUSIC CORP OBO MUSIC FAMAMANEM, 2010