Was This Is America van Childish Gambino ook zo viral gegaan als er niet zo’n duidelijke boodschap in had gezeten? Zou Perfect van Ed Sheeran net zo’n grote hit zijn geworden als het instrumentaal was geweest? Waarschijnlijk niet! Lyrics maken een verschil!

Daarom is het toch best opvallend dat de meest prestigieuze muziekprijzen ter wereld, de Grammy’s, awards uitreiken in 84 categorieën, maar er niet één is waarin het verhaal van een liedje centraal staat? Tijd om daar verandering in te brengen!

Grammy voor ‘Best Story’

Ik stel voor om een nieuwe Grammy-categorie toe te voegen. Eén waarin niet alleen de vorm van een liedje wordt gewaardeerd, maar ook de boodschap. Een Grammy voor het Beste Verhaal.

Wat mij betreft komen liedjes met maatschappelijke boodschappen, als Apesh*t van The Carters of Pray van Sam Smith, in aanmerking, maar ook liedjes over persoonlijke thema’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van Natural van Imagine Dragons of Nico And The Niners van Twenty One Pilots?

Yes we can!

Vind jij ook dat er meer waardering voor verhalen in muziek mag komen? Steun dan mijn campagne om in 2020 een Grammy-categorie voor ‘Best Story’ toe te voegen!

  • Ben je artiest of songwriter? Dan ga ik graag met je in gesprek over de verhalen in je muziek (dat heb ik bijvoorbeeld al met Within Temptation en Skunk Anansie gedaan, check hier waarom zij lyrics waardevol vinden);
  • Ken jij een liedje met een krachtig verhaal of bijzondere lyrics? En zou je dat willen delen? Ik interview je graag! Eerder sprak ik al met Anieke en Cyrstel over de liedjes die voor hun een heel bijzondere betekenis hebben.
  • Ook stel ik een nominatielijst samen van de allerbeste liedjes die een ‘Best Story’ Grammy verdienen. Nomineer hier een liedje dat volgens jou zo’n award zou moeten winnen.

Onder andere Gavin James ging je al voor..

En dan?

Mijn doel is om al dit ‘bewijsmateriaal’ aan de Recording Academy te presenteren. Hopelijk kunnen we ze samen overtuigen van de kracht van lyrics en besluiten ze hierop een Grammy categorie ‘Best Story’ toe te voegen.

Steun deze campagne!

Deze missie gaat alleen slagen als ik kan laten zien dat veel mensen mijn mening over de waarde van lyrics delen. Dus ik kan jouw steun heel hard gebruiken!

Nomineer jouw favoriete liedje!

Volg mijn weg naar de Grammy’s

Benieuwd of deze (enooorme) long shot gaat slagen? Of zou je gewoon wel willen weten wat al die artiesten en muziekliefhebbers over de verhalen in muziek te vertellen hebben?

Volg mijn weg naar de Grammy’s op Facebook, Instagram, YouTube of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief (no worries, no spam!😇)

#lyricsmakeadifference