Hoor wie klopt daar kind’ren? De feestdagen staan voor de deur! Tijd voor veel gezelligheid, lekker eten en natuurlijk ook cadeaus! Elk jaar vind ik het weer een uitdaging om voor mijn familieleden hét perfecte cadeau te verzinnen, laat staan een spot-on surprise mét gedicht.. Met nog minder dan een week tot Sinterklaas te gaan, merk ik dat ik niet de enige ben die zenuwachtig wordt. Geen paniek, met deze tips knutsel je in mum van tijd een TOP cadeau in elkaar óf geef je je pakjes een upgradeEn dat top cadeau is ook nog eens persoonlijk, origineel, van onschatbare emotionele waarde én goedkoop. Dé cadeautip voor 2016: lyrics! Waar een klassieke Kerstwens doorgaans nogal algemeen en gewoontjes is, kunnen lyrics perfect bij je dierbare passen. En dit is niet alleen nu leuk, elke keer als de gelukkige ontvanger jullie nummer hoort, krijgt hij/zij je cadeautje weer opnieuw.

Maar welke lyrics passen nou bij wie? Hieronder vind je inspiratie:

Lyrics over… TRAVEL

Heeft je nichtje voor komend jaar een mooie reis op de agenda staan? Iedereen die weleens heeft gebackpackt, weet hoe bijzonder dit kan zijn. Ben Howard heeft het in de juiste woorden weten te vangen en zijn sound brengt je meteen naar andere (hele fijne) oorden:

Hot sand on toes, cold sand in sleeping bags
I’ve come to know that memories
Were the best things you ever had
The summer shone beat down on bony backs
So far from home where the ocean stood
Down dust and pine cone tracks
Old Pine – Ben Howard

Is dit nét niet het juist nummer, maar ben je wel op zoek naar muziek over backpacken? Kijk dan voor de juiste match even naar Top 5: Backpack Tracks.

Is jouw broer helemaal geen backpacker, maar vermaakt hij zich elke zomer aan de Spaanse costa? Dan zal hij één van de nummers uit de Top 5: Zon Zee Zuip Kneiters wel kunnen waarderen.

Geef je jouw lief een weekendje weg in eigen land (of naar een héle vette wereldstad) cadeau? Hoe leuk is het om het hem/haar te vertellen met een nummer uit deze Top 5: Wereldhits?

Ze zeggen weleens dat het mooiste aan reizen is om weer thuis te komen. Of dat klopt is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar dat er móóie nummers gemaakt zijn over thuis komen, is een feit.. Een LIEF cadeau als je je geliefde graag in de buurt hebt vind je vast in de Top 5: Home Sweet Home of in Baby Please Come Home (non X-mas version). Maar Home kan natuurlijk ook een relatief begrip zijn…

Lyrics over… LIFESTYLE

Zou ome Henk wel wat vaker kunnen sporten? Stimuleer hem met een nummer uit de Top 5: Work (it) out hitjes. Is je tante Corrie een echte huismus? Dan kan zij Banana Pancakes of ander lekkers uit de Top 5: Eeeeaaaasy Sunday morning hits waarschijnlijk wel waarderen.

Werkt je zwager juist veel te hard? Dan is Douwe Bob zijn man; Slow down brothers & sisters!

I’m going nowhere and I’m going fast
I should find a place to go and rest
I should find a place to lay my head tonight

Every morning, there’s another start
Every morning hits so hard
Guess I’m running scared, guess I’m running on empty

Mister, can you help me?
‘Cause it seems I’ve been led astray
I keep searching for an answer
For a way

Won’t you help me?

You’ve gotta slow down brother
Slow down brother, slow down if you can’t go on
Slow down brother, slow down brother
Slow down if you can’t go on
Slow Down – Douwe Bob

De control freak van de familie heeft waarschijnlijk wel iets aan What to do when you’re thrown off your feet. Wordt jouw buurmeisje héél blij van shoppen? Dan begrijpt Paolo Nutini haar vast!

Lyrics over… LIEFDE

Hopelijk staan de feestdagen voor jou en je dierbaren in het teken van liefde en harmonie. Dan kun je ook zeker dit moment aangrijpen om je geliefde te laten weten dan je van hem/haar houdt. Ik zou zeggen, ga lekker over the top en kies een zwijmelsong uit de 90s.

Hoe mooi het feestdagen sprookje ook is, de realiteit is vaak anders.. Gaat de zoektocht naar liefde voor je broertje met vallen en opstaan? Dan heeft hij vast iets aan De ironie van het daten. Heeft je zus te maken met een cheating bastard? Dan is dit haar top 5.

Kan je BFF niet kiezen tussen twee lovers? De keuze is eigenlijk heel simpel: Liever een pijnlijk hart of pijnlijke voeten..?

Moeite met loslaten? Gavin DeGraw en Adele snappen het! En als het nou écht niet lukt, kun je altijd nog overgaan tot Sweet payback time! (Disclaimer: don’t try this at home!)

Worst case scenario? Sia geeft je alles dat je nodig hebt bij een gebroken hart…

I’ve got thick skin and an elastic heart
But your blade it might be too sharp
I’m like a rubber band until you pull too hard
I may snap and I move fast
But you won’t see me fall apart
Cos I’ve got an elastic heart
Elastic Heart – Sia

Lyrics over… VRIENDSCHAP

Hoe vaak zeg je nou eigenlijk tegen je vrienden dat je van ze houdt? Als ik heel eerlijk ben doe ik dat (veel te) weinig! Met dit nummer kun je aan jouw rots in de branding laten weten hoeveel hij/zij voor je betekent.

When I’m with you,
I’m standing with an Army
Army – Ellie Goulding

Als je wil laten weten dat je BFF altijd zichzelf bij je kan zijn, heeft James Bay een goed punt. Over vriendschap gesproken, Let It Go gaat over mijn gay best friend Diego.

Lyrics over… FAMILIE

Heeft iemand in je buurt last van (plaatsvervangende) zwangerschapshormonen omdat hij/zij een kindje/neefje/nichtje/kleinkind verwacht? Dan zijn de mierzoete teksten van een suikertante-to-be de beste remedie!

De feestdagen kunnen alles behalve feestelijk zijn wanneer je een dierbare moet missen. De wens is de vader van de gedachte schreef ik als eerbetoon aan mijn vader en voor iedereen die zijn/haar vader (of moeder natuurlijk) (te) vroeg verloren heeft.

Well you showed me how it feels
To feel the sky within’ my reach

And I always will remember all

The strength you gave to me

Your love made me make it through
Oh I owe so much to you
You were right there for me.

In my dreams I’ll always see you soar above the sky
In my heart there’ll always be a place for you

For all my life

There You’ll Be – Faith Hill

Heb je nou écht een hekel aan de feestdagen en kun je niet wachten tot ze voorbij zijn? Lees dan deze lyrics!

En nu?

Hopelijk hebben bovenstaande tips je geholpen om de perfecte matches met jouw familie/vrienden/collega’s te vinden. En hoe maak ik hier nou een cadeau van denk je misschien?

  • Je kunt de passende passage natuurlijk heel old school op een (Kerst)kaart schrijven of in een fotolijstje stoppen.
  • Op zoek naar een groter cadeau? Neerlands favoriete warenhuiss kan het voor je afdrukken op canvas, telefoonhoesjes, snijplanken, puzzels, tegeltjes, enz.
  • Een ander idee is om de printshop of drukkerij om de hoek een heus origineel fashion item van jouw music match te laten maken. Meestal hebben ze standaard kleding/tassen die ze kunnen bedrukken, maar kun je ook zelf een trui, shirt of hemdje inbrengen. Vaak hoef je alleen maar de tekst mee te nemen, een lettertype te kiezen en maken zij het voor je op. Een kind kan de was doen! 😉
  • Vind je dit allemaal een beetje simpel en ga je liever voor een blijvertje? Dan kun je altijd nog een lyric tatoeage laten zetten!

WIN WIN WIN!

Vind je dit inderdaad een top cadeau maar ben je niet zo crea? Wij geven 5 tailor made lyric truien weg (wij laten dus speciaal voor jou een persoonlijke trui ontwerpen!). Laat ons hieronder of in een comment op Facebook weten wie zo’n leuk lyric cadeau verdient en waarom en maak kans op hét Kerstcadeau van 2016.
——– UPDATE: Deze actie is helaas afgelopen… Houd deze site, onze Facebook en Instagram in de gaten voor meer acties! Of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief (schrijf je hier in) —>