Op de valreep nog een nieuwe zomerhit; Djadja van de Franse R&B-zangeres Aya Nakamura. Het liedje ging viral en vorig week behaalde het de hoogste positie in de Nederlandse Single Top 100. Hiermee is Nakmura de eerste vrouwelijke Franse artiest die de top van de hitlijst bereikt sinds Édith Piaf in 1961.

Dat mademoiselle Nakamura een powervrouw is, blijkt niet alleen uit haar chart-succes. Lees maar eens waar haar lyrics over gaan..

Verdomme, je lult maar wat

Aya Nakamura zegt in haar single ene Djadja eens goed de waarheid. Djadja is een ex/bekende van Aya en hij blijkt allerlei leugens over haar te verspreiden. Maar ze laat zich niet zomaar slutshamen. Ze geeft hem de wind van voren:

Aya Nakamura, oh ja
Hallo, papa, qué pasa?
Ik hoor akelige dingen over mij
Dus ik loop je achterna?
Wat is dat? Je lijkt wel gek
Hoe kom je erbij? De wereld is klein

Dacht je dat je me nooit meer zou zien?
Ik kan je laten afgaan, maar zo ben ik niet
Volgens de geruchten had je me in bed

O Djadja
Vergeet het maar, Djadja
Ik ben niet je slet Djadja, in Catchana, baby stop ermee

Oh Djadja
Vergeet het maar, Djadja
Ik ben niet je slet Djadja, in Catchana, baby stop ermee

Catchanalijkt een bijnaam voor Snapchat of een Snapchatter te zijn die grappige video’s post en hiermee veel mensen bereikt.

Jij denkt aan mij, ik denk aan geld verdienen
Ik ben niet je moeder, ik hou geen preek
Je praat over mij, het boeit me niet
Spuug nog een keer, het boeit me niet
Je wilde me hebben, je kon het niet aan

Je speelde een rol, je gaat naar de hel
‘Ik ben met Nakamura naar bed geweest’

Stik maar niet als je me tegenkomt
Je speelde de grote broer om me zwart te maken
Je zocht moeilijkheden zonder het te willen
Verdomme, je lult maar wat
Zo doe je dat toch niet
Djadja – Aya Nakamura

Hup Djadja Hup

Wist je dat het Franse voetbalteam Djadja tijdens het WK compleet omarmde en het als één van hun strijdliederen gebruikte?

https://youtu.be/5Nu2KHWeFec

Het moge duidelijk zijn dat het team dat geen windeieren heeft gelegd..

Handgebaar-Hype

Ook voetballer Hakim Ziyech en zijn goede vriend Jercely Cabral zijn fan van het liedje en plaatsen filmpjes op Instagram waarin zij een handgebaar doen dat uitbeeldt alsof ze telefoneren. Op de achtergrond is Djadja te horen.

https://www.instagram.com/p/Bk-XowJHzC_/?hl=nl&taken-by=jercelycabral

De twee posten eerder foto’s met dit handgebaar als grap en dat viel niet bij iedereen lekker. Juist daarom gingen ze door en startten er een heuse hype mee. Inmiddels zijn rapper Ronnie Flex, influencer Famke Louise, model Imaan Hammam en vele anderen gevolgd en hebben zij ook filmpjes gepost waarin zij dit gebaar maken én dansen op Djadja.

Fanboy Jercely Cabral

Maar Jercely Cabral blijkt echt een Djadja-fanboy te zijn! Hij laat zelfs shirts maken met een cartoon van zichzelf met het Djadja-sign. Voetballers als Klaas-Jan Huntelaar, Jordy Clasie en Karim El Ahmadi zijn inmiddels in zo’n t-shirt gespot. Nice!

https://www.instagram.com/p/BlKsdxYH7tn/?taken-by=jercelycabral


✨WIN WIN WIN✨

Wil jij binnenkort geheel in style dansen op Djadja? Dat kan! Wij mogen namelijk 2 officiële Jercely Cabral Djadja-shirts weggeven! Hoe kun je winnen?

  1. Volg Nolala op Instagram
  2. Laat in een comment op deze post weten wat jij Aya Nakamura’s allerbeste line vindt (Bijvoorbeeld ‘Ik kan je laten afgaan, maar zo ben ik niet’, of ‘Je wilde me hebben, je kon het niet aan’ , of gewoon ‘Verdomme, je lult maar wat’. Voor inspiratie, check 👆)
  3. Fingers crossed! Wij verloten 2 t-shirts onder de deelnemers.

(Bij deelname aan deze actie, ga je automatisch akkoord met de actievoorwaarden. De actie loopt tot maandag 10 september 12.00u).


👕[UPDATE 10 september 2018]👕

De actie is gesloten, de winnaars zijn persoonlijk bericht. Bedankt voor alle leuke inzendingen! Heb jij niet gewonnen? Houd Nolala in de gaten, er komen binnenkort meer van dit soort acties aan!


Bekijk de video

Ben jij benieuwd naar de aanstekelijke power-attitude van Aya Nakamura? Check de video! (Ze heeft hem zelfs uitgebracht mét ondertiteling – LOVE IT! 😍)

Verder lezen

Ben jij benieuwd of andere onverstaanbare zomerhits ook zulke krachtige teksten bevatten? Check de vertaling van Dura, X, Echame La Culpa en La Cintura!

Volg ons

Vaker dit soort artikelen lezen? Volg ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse News Flash! (No worries, no spam! 😇).


– Djadja is written by Aya Danioko © Universal Music Publishing Group, 2018.

📸: Unknown