Aanstaande vrijdag staat misschien wel de grootste Latin lover uh.. Latin artiest aller tijden in de Ziggo Dome: Enrique Iglesias. Dat wordt een avond vol catchy hits, sexy moves en natuurlijk zwoele looks. Wist je dat zijn lyrics net zo smooth zijn als zijn uiterlijk? Wij zetten de 5 liedjes met de meest hartstochtelijke (song)teksten op een rijtje en vertaalden zijn grootste Spaanstalige hits. Wat blijkt? Zijn hits zijn een verzameling onweerstaanbare pick up lines! Listen & learn! 😉

Wie is Enrique Iglesias?

Als jongste zoon van zanger Julio Iglesias en socialite Isabel Preysler is het misschien niet verbazingwekkend dat Enrique de entertainmentwereld in is gegaan. Maar als je denkt dat hij zijn vader als kruiwagen heeft gebruikt, heb je het mis. Het verhaal gaat dat hij geld leende van zijn nanny om zijn eerste demo op te nemen. Hij stuurde het naar een label onder de schuilnaam ‘Enrique Martinez’. Ze boden hem een contract aan en overtuigden hem om toch zijn vaders achternaam te gaan gebruiken.

Hij brak door met het Spaanstalige debuutalbum Enrique Iglesias (1995) en voor de opvolger Vivir ontving hij in 1996 een Grammy voor Best Latin Performer. Het internationale megasucces volgde toen hij het (gedeeltelijk) Engelstalige popalbum Enrique uitbracht. Met Bailamos scoorde hij zijn eerste grote wereldhit en in de jaren erna volgden kneiters als Hero, Escape, Do You Know (Ping Pong Song) en Tired Of Being Sorry.

Ook deed hij verschillende samenwerkingen, die bijna allemaal hoog scoorden in de hitlijsten: I Like It met Pitbull, Heartbeat met Nicole Scherzinger, Dirty Dancer met Usher & Lil Wayne, Takin’ Back My Love met Ciara en Could I Have This Kiss Forever met Whitney Houston.

Het meest recente studioalbum dat hij uitbracht stamt uit 2014, maar hij bezorgt ons nog bijna jaarlijks een zomerhit. Met El Perdón, Subeme La Radio, BailandoDuele El Corazon en dit jaar Move To Miami, heeft hij de soundtrack van heel wat zomers op zijn naam staan.

In totaal verkocht hij wereldwijd meer dan 100 miljoen albums en singles en won hij zo’n beetje elke prijs die er te winnen valt, waaronder verschillende (Latin) Grammys, Billboard Awards en verschillende EMAs. Dit maakt hem één van de grootste Latin artiesten uit de geschiedenis.

Latin Lover

Maar Enrique is niet alleen bekend vanwege zijn vele hits. Zijn smooth uiterlijk en sexy videoclips laten wereldwijd de harten van talloze vrouwenharten sneller kloppen. Dit heeft Enrique niet van een vreemde. Zijn vader zou met meer dan 3.000 vrouwen het bed gedeeld hebben en zijn opa kreeg op zijn 90e nog een kind.

De zanger lijkt geen moeite te hebben met zijn sekssymbool-status. Sterker nog, hij gooit af en toe wat olie op het vuur door (al dan niet getrouwde) fans gepassioneerd te zoenen tijdens zijn shows en laat zich openhartig uit over de grootte van zijn jongeheer.

Dit casanova-talent laat zich niet alleen gelden op het podium of in de media, het is ook terug te horen in zijn muziek! Wij zetten de 5 beste pick up lines van Enrique voor je op een rijtje.

5. Duele El Corazon – Enrique Iglesias ft. Wisin (2016)

Wil je een pijnlijk hart of pijnlijke voeten? Dat is de vraag in Duele El Corazon. In 2016 heb je deze waarschijnlijk regelmatig meegezongen, maar wist je ook dat Enrique in dit liedje zijn crush probeert af te pakken van een andere man?

Alleen in je mond
Daar wil ik eindigen
Al die kusjes
Die ik je wil geven
Het maakt me niet uit
Dat je met hem slaapt
Omdat ik weet dat je ervan droomt
Om me te kunnen zien

 Meisje, wat ga je doen?
Besluit je om me te zien
Of je blijft of je gaat
Zo niet, zoek me dan ook niet meer op 

Het is eigenlijk heel simpel..

 Als je gaat, ga ik ook
Als je me geeft, geef ik je ook
Mijn liefde
We dansen tot tienen
Totdat de voeten pijn doen

Bij hem doet je hart pijn
En bij mij doen je voeten pijn

Duele el Corazon – Enrique Iglesias feat. Wisin

Dan is de keuze toch snel gemaakt? Lees de volledige vertaling van de lyrics hier.

4. Escape – Enrique Iglesias (Escape, 2001)

In Escape zien we dat de liefde ook voor Enrique niet altijd a walk in the park is en dat je er soms moeite voor moet doen. Maar stelt hij zich hier nou heel arrogant op, of is het juist ongelofelijk romantisch?

Eerst maar eens kijken hoe de relatie er voor staat..

Here’s how it goes, you and me, up and down
But maybe this time we’ll get it right, worth the fight

‘Cause love is something you can’t shake
When it breaks
All it takes is some trying

Tot zo ver nog niets aan de hand. Maar dan zegt hij:

If you feel like leaving
I’m not gonna beg you to stay
 

Is hij te trots om haar te smeken om te blijven en wil hij zijn Latino-ego hier niet voor opzij zetten? Of is het gewoonweg niet nodig omdat zijn liefde zo sterk is dat ze er sowieso nooit aan zou kunnen ontsnappen?

But soon you’ll be finding
You can run, you can hide
But you can’t escape my love
Escape – Enrique Iglesias

Hoe dan ook, we mogen wel concluderen dat deze lyrics voor Enrique het gewenste effect hebben gehad. Voor de opname van de super sexy video vroeg hij tennisster Anna Koernikova om te figureren en dat betekende het begin van een relatie die al 16 jaar duurt. In december vorig jaar kregen ze een tweeling; Nicholas en Lucy. De kans dat zij nu nog aan zijn liefde zal ontsnappen, lijkt dus vrij klein.

3. El Perdón – Nicky Jam ft. Enrique Iglesias (Fénix, 2017)

Bij El Perdón is het precies andersom! Het liedje mag dan lekker tropisch en catchy klinken, de lyrics zijn alles behalve vrolijk. Nicky Jam en Enrique stellen zich niet op als trotse macho’s, maar ze laten zich van een behoorlijk gevoelige (lees: wanhopige) kant zien.

Het verhaal: de liefde is over omdat de mannen iets niet goed hebben gedaan. Wat precies wordt niet duidelijk, maar ze vragen met het liedje om vergiffenis (‘perdón’). Ze moeten van ver komen, want hun chica is inmiddels verloofd. En dat gaat ze niet in de koude kleren zitten..

Ik was je aan het zoeken
Ik schreeuwde door de straten
Het heeft me gekilld, oh nee

(…)

Leven zonder jou, dat houd ik niet meer vol
Daarom kom ik je zeggen wat ik voel
Ik lijd in eenzaamheid

Maar de mannen zijn niet snel klein te krijgen;

En hoewel je vader deze relatie niet goedkeurde
Zal ik volhouden om je om vergiffenis te vragen
Het enige belangrijke is dat ik in je hart ben

Ze houden zich ook nog aan hun woord;

Ik heb je eeuwige liefde gezworen
En nu geeft een ander je warmte
Wanneer je het ’s nachts koud hebt oh oh, oh 

Ik weet dat hij je beter lijkt
Maar ik ben in je hart
En daarom vraag ik je om vergiffenis
El Perdón – Nicky Jam & Enrique Iglesias

Meestal schrijft Enrique mee aan de teksten van samenwerkingen, maar in dit geval heeft Nicky Jam het zonder hem geschreven. Ook al zijn het dus geleende pick up lines, het wereldsucces van het liedje laat zien dat Enrique het wel overtuigend weet te brengen. El Perdón werd namelijk een nummer 1 hit in meer dan 40 landen en ze ontvingen er een Latin Grammy voor.

2. Bailando – Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno, Gente De Zona (Sex and Love, 2014)

Eén van de grootste zomerhits van 2014 was Bailando. De latin vibe van dit liedje brengt je waarschijnlijk direct in tropische sferen, maar als je de lyrics leest.. dan krijg je het pas echt heet!

Als ik naar je kijk stokt mijn ademhaling
Als jij naar me kijkt gaat mijn hartslag omhoog (Mijn hart klopt langzaam)
En als je stil bent zegt je blik duizend woorden
De nacht waarin ik smeek dat de zon niet zal opkomen

Dansen (dansen), dansen (dansen)
Jouw lichaam en dat van mij
Vullen de leegte
Bewegen omhoog en omlaag (Bewegen omhoog en omlaag)
Dansen (dansen), dansen (dansen)
Dit vuur vanbinnen
Maakt me gek
Ik ga me verzadigen

Met jouw fysiek en je aantrekkingskracht
En ook je anatomie*
Het bier en de tequila
En jouw mond bij de mijne
Ik kan niet meer (Ik kan niet meer)
Ik kan niet meer (Ik kan niet meer)

Met deze melodie
Jouw kleur, jouw fantasie
Met jouw filosofie
Mijn hoofd is leeg
En ik kan niet meer (Ik kan niet meer)
Ik kan niet meer (Ik kan niet meer)

Ik wil bij jou zijn
Met jou leven
Met jou dansen
Met jou een gekke avond hebben (Een gekke avond)
En je mond zoenen (En je mond zoenen)
Bailando – Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno, Gente De Zona

Oeh la la! Meer casanova wordt het niet denk ik..

*Hier zingt hij ‘física’, ‘química’ en ‘anatomía’, wat letterlijk natuurkunde, scheikunde en anatomie betekent. Een woordspeling die in dit geval iets minder schools uitgelegd zal worden..

1. Tonight (I’m Fuckin’ You) – Enrique Iglesias ft. Ludacris & DJ Frank E (Euphoria, 2011)

In 2011 schudden Enrique, Ludacris en DJ Frank E de wereld wakker met de behoorlijk uhm.. directe lyrics van Tonight (I’m Fuckin’ You). Er is ook een clean variant (Tonight I’m lovin’ you) uitgebracht, maar wij kijken natuurlijk naar the real deal;

I know you want me
I made it obvious that I want you too

So put it on me
Let’s remove the space between me and you
Now rock your body, oh-oh
Damn I like the way that you move
So give it to me, oh, oh-oh-oh
‘Cause I already know what you wanna do

Here’s the situation, been to every nation
Nobody’s ever made me feel the way that you do
You know my motivation, given my reputation
Please excuse me I don’t mean to be rude

But tonight I’m fuckin’ you
Oh-oh, you know-oh, that tonight I’m fuckin’ you

Tonight (I’m Fuckin’ You) – Enrique Iglesias ft. Ludacris & DJ Frank E

In een interview met MTV zegt hij hierover:

“It’s a little bit dirtier and raunchier than the things I’ve done in the past, but I like it. That’s what I feel. I felt good about it.”

Uiteindelijk bedoelt hij het ook allemaal niet zo serieus:

“I thought it was a strong statement … to say in a song, but it’s fun. It’s probably what a lot of guys and girls think about at times, but they don’t have the guts to say. It’s pretty straightforward. Music has become so direct and you can say whatever you want, which is cool. At the end of the day, it’s just a song — you don’t have to take it seriously. You can have fun with it.

Opvallend genoeg heb ik in mijn uitgebreide research niet veel kritiek op deze lyrics kunnen vinden. Waar er een petitie tegen Maluma’s Cuatro Babys werd aangetekend omdat het vrouwonvriendelijk zou zijn, komt Enrique hier zonder blikken of blozen mee weg. Maar ja, hij leidt het dan ook wel keurig in met: Please excuse me I don’t mean to be rude’.. 😉

Wat vind jij van de pick up lines van señor Iglesias? Houd jij ze erin of pas je wel op met wat je aanstaande vrijdag meezingt?

Ben jij erbij in de Ziggo Dome?

Heel veel plezier en laat ons weten hoe het is geweest! Wij kunnen niet wachten om de hot & steamy verhalen te horen!!

Verder lezen

De gehele vertalingen van El Perdon en Duele El Corazon nog even nalezen? Of benieuwd naar de teksten van collega’s Maluma (hot hot hot!) en Shakira (bizar!)? Volg de links!

Volg jij ons al?

👍 ons op FacebookInstagram of schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief! (no worries, no spam 😇!)

 


– Duele El Corazon was written by Enrique Miguel Preysler Iglesias / Francisco A Saldana / Juan Luis Morera Luna / M. Hasibur Rahman / Patrick Andres Ingunza / Servando Moriche Mussett Primera / Silverio Schwark Ramon Lozada © Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner/Chappell Music, Inc, Kobalt Music Publishing Ltd., 2016.
– Escape is written by David Siegel / Enrique Iglesias / Kara E Dioguardi / Steve Morales © Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner/Chappell Music, Inc, Reservoir Media Management Inc, BMG Rights Management, 2001.
– El Perdon is written by Cristhian Camilo Mena Moreno / Juan Medina Velez / Nick Rivera Caminero / Enrique Iglesias / Timothy Thomas / Marty James © Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group, Cypmp
– Bailando is written by Randy Malcom Martinez Amey / Carlos Paucar / Descemer Bueno Martinez / Alexander Delgado / Enrique Miguel Preysler Iglesias / Sean Paul Henriques © Sony/ATV Music Publishing LLC, Universal Music Publishing Group, Kobalt Music Publishing Ltd., 2014.
– Tonight (I’m Lovin’ You) is written by Christopher Brian Bridges / Jacob Elisha Luttrell / Justin Scott Franks / Lauren Christy © Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner/Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group, Kobalt Music Publishing Ltd., 2010.